Connect with us

technokrata

A Bandcamp megreformálja a zenestreamelést

Kütyük

A Bandcamp megreformálja a zenestreamelést

A szolgáltatás személyre szabható előfizetői csomagokkal látja el az előadókat.

Taylor Swiftnek köszönhetően, az előadók elégedetlensége igen népszerű téma a zenestreamelő szolgáltatásokkal kapcsolatban. (Swift teljes fiókját letörölte a Spotify-ról és a többi hasonló felületről azzal indokolva, hogy nem érzi a megfelelő anyagi kompenzációt.)

A Bandcamp remekül időzített új szolgáltatásának megjelentetésével, mellyel személyre szabható streamelő csomagokat ajánl minden zenekarnak és előadónak.

A zenészek maguk szabhatják meg, hogy mennyiért és milyen részletekkel engedélyezik az előfizetéseket, azaz van, hogy csak egy albumot érünk el, van hogy az egész diszkográfiát. Lehetőségük van az új albumokat csak az előfizetőknek megjeleníteni ezzel kiváló húzóerőt biztosíthatnak a platformnak.

A felhasználók le is tölthetik a számokat az előfizetés után, és természetesen a Bandcamp továbbra is lecsippent 15%-ot a bevételből (ami 5000 dollár felett 10%-ra csökken).

“Az egész motiváció azon alapul, hogy ha valóban igazi rajongókká válunk, mindent szeretnénk megszerezni szeretett előadóművészünktől.” – mondta Ethan Diamond, a vállalat vezetője a The Guardiannak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák