Connect with us

technokrata

Ha nem szeretnéd, hogy lehallgassanak: már elérhető a CryptTalk

cryptalk

Kütyük

Ha nem szeretnéd, hogy lehallgassanak: már elérhető a CryptTalk

November 6-án piacra került a magyar fejlesztésű, mobillehallgatás ellen védő megoldás, a CryptTalk magánfelhasználóknak szóló, az App Store-ból ingyenesen letölthető változata. A díjnyertes alkalmazás új változatának megjelenését a hazai startupcég, az Arenim Technologies Európa legnagyobb technológiai rendezvényén, a dublini The Summit-on jelentette be. A lehallgatás ellen védő telefonszolgáltatás 30 napos ingyenes próbaidőszak után havi 9,99 dollárért előfizethető, vagy „fogadó üzemmódban” ingyenesen tovább használható korlátlan mennyiségű telefonbeszélgetés vagy azonnali szöveges üzenet védelmére.

„A CryptTalk megjelenése a fogyasztói piacon nemcsak az alkalmazás, de a mobilbiztonság szempontjából is komoly előrelépés. Az a tény, hogy a CryptTalk által nyújtott védelmet mostantól a letöltést és egy e-mailes regisztrációt követően bárki azonnal kihasználhatja, jelentős változást hozhat a személyes adatvédelem területén” – hangsúlyozta Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója. – „Az új, magánfelhasználói verzió ugyanazt a biztonsági szintet nyújtja, mint a vállalati. Ráadásul, a CryptTalkot magánfelhasználók egy hónapig ingyenesen kipróbálhatják, majd pedig aktív előfizetésre válthatnak vagy „passzív módban” használhatják, azaz CryptTalk-előfizetéssel rendelkező felhasználók által kezdeményezett védett hívásokat ingyenesen fogadhatnak.”

cryptalk

A lehallgatás ellen védelmet kínáló, az App Store-ból letölthető CryptTalkra az egyéni felhasználók a 30 napos ingyenes próbaidőszakot követően a vállalati havidíjnál jóval kisebb összegért, 9,99 dollárért fizethetnek elő; ezért cserébe korlátlan számú és időtartamú telefonbeszélgetést vagy azonnali szöveges üzenetet védhetnek meg. A megoldást az Arenim csapata úgy tervezte, hogy a felhasználók kommunikációját még maguk a rendszer fejlesztői se tudják visszafejteni, így egy támadó még a CryptTalk-rendszer terveinek és forráskódjának birtokában sem veszélyeztethetné a rendszer használóinak biztonságát. „Az alkalmazás használatához mindössze internetkapcsolatra, illetve iPhone-ra vagy iPadre van szükség. Az egyéni felhasználók számára készült verzió sikerétől függően azonban további mobileszközök által támogatott változatok fejlesztését is tervezzük; következő változatunk a Windows Phone-hoz készül majd” – tette hozzá Kun Szabolcs.

A CryptTalk számos korábbi, hazai és régiós elismerést követően 2014 szeptemberében a legrangosabb régiós rendezvényen, az IT Biztonsági Napokon elnyerte a leginnovatívabb informatikai biztonsági termék díját, míg az Arenim Technologies-t a mobilkommunikáció első számú nemzetközi szervezete, a CTIA 2014-ben beválasztotta a világ 40 legígéretesebb mobiltechnológiai cége közé.

Az App Store alkalmazáslistájában két CryptTalk-verzió található. Fontos, hogy a magánfelhasználók a „sima” CryptTalkot válasszák, mert a vállalatoknak szóló CryptTalk Pro-t nem fogják tudni privát felhasználóként regisztrálni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp