Connect with us

technokrata

Indulnak a pletykák a Galaxy Note 5-ről

Samsung-Galaxy-Note-4-beautiful-render-2

Kütyük

Indulnak a pletykák a Galaxy Note 5-ről

A gyártók nem bírnak leállni a feleslegesen magas felbontású kijelzők fejlesztésével, és a pletykák szerint az új Note már 4K-s kijelzőt kaphat.

A 4K felbontású kijelzők fejlesztése már régóta foglalkoztatja a Samsungot, és a pletykák szerint a Note 5 már ilyen képernyőt tudhat majd magáénak. A dél-koreai gyártó ütemterve szerint jövő nyárra kellene elkészülnie az óriásnak, melynek kijelzője 700 ppi pixelsűrűséget ér el.

A sokat emlegetett 4K tulajdonképpen 3840 x 2160 képpontot jelent, ami szemmel már végképp nem lesz látható egy ekkora eszközön. Gondoljunk bele, hogy a mostani iPhone 6-ok csak 300 ppi fölött vannak valamivel, de kijelzőjük már így is bámulatos. Ezen felül felesleges energiafelhasználással, magasabb árakkal és egy csábító reklámszöveggel leszünk csak gazdagabbak. Véleményünk szerint a 1080 p felbontás bőven elég egy 5-6 colos eszközhöz.

Elértük azt a szintet, hogy már senki sem vágyik vékonyabb kialakításra vagy élesebb képernyőkre. A felhasználók inkább a  teljesítmény terén várnak előrelépést. Sokkal boldogabbak lennénk, ha tovább bírná okostelefonunk egy töltéssel, és nem csinálna megmagyarázhatatlan dolgokat, szoftveres hibák miatt.

Az őrületes felbontás az LG-t is magával ragadta, és a hírek alapján már ők is dolgoznak 600-700 ppi-vel rendelkező paneljeiken.

A mostani trendek szerint a a szeptemberi IFA rendezvényen mutatják be a Note 5-öt, de reméljük nem ez lesz minden amivel megpróbál majd lenyűgözni bennünket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle