Connect with us

technokrata

Legyőzi az iPhone-os vírust az Apple?

applelogo

Kütyük

Legyőzi az iPhone-os vírust az Apple?

Az biztos, hogy a küzdelem nem ért véget, de a vállalat felvette a kesztyűt.

Tegnap délután robbant a bomba, miszerint a Palo Alto Networks szakemberei egy veszélyes, Wirelurker névre keresztelt iPhone vírusra bukkantak, mely hozzáfér a felhasználók üzeneteihez és névjegyeihez illetve képes önmagától applikációkat installálni. A vírusnak  az sem akadály, hogy a jövőben továbbfrissítse magát, így akár új adatokat is megszerezhet a telefon memóriájából.

iphone_virus

A leginkább Kínában terjeszkedő vírus azonban kizárólag jailbreakelt készülékekre veszélyes, módosítatlan szoftver esetén maximum egy képregényolvasó települ fel. A vírus elsőként egy Mac eszközre települ fel, majd az ahhoz csatlakoztatott készülék sérülékenységét kihasználva fér hozzá az adatokhoz. Az eddigi információk szerint közel 500 Mac-re készült program hordozza magában a vírust, azonban ezek többsége kínai nyelvű, így hazánkban aligha futhatunk velük össze.

Az Apple azonban nem nyugszik, így a Wall Street Journal-ban már kiadtak egy közleményt, miszerint blokkolják az érintett Mac-es applikációkat, ezzel elejét véve a vírus további terjedésének. Az igazi kérdés már csak az, hogy ezzel sikerül-e megakadályozni a jövőbeni problémákat, vagy a fejlesztők gyors reagálással megkerülhetik az Apple által felállított falat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle