Connect with us

Hirdetés

technokrata

Áttörés a mobilfizetés területén?

Kütyük

Áttörés a mobilfizetés területén?

Termékfelismerés, mobil hűségkártya, jegyvásárlási lehetőség és adatelemző funkció is lesz a Cellum által uniós forrásokból készülő újgenerációs mobilfizetési rendszerben.

A Cellum kísérleti projektje jelentős fejlesztéseket hajtott végre a mobilfizetési és az ahhoz kapcsolódó, az okostelefonok előnyeit kiaknázó megoldások területén. Elkészült ugyanis a prototípusa annak az alkalmazásnak, amely QR kód vagy vonalkód beolvasása nélkül, az árut egyszerűen lefotózva képes felismerni a megvásárolni kívánt terméket. A termékfelismerést támogató megoldás további fejlesztések után hamarosan megjelenhet a Cellum szolgáltatásai között. Egy másik applikáció a mobilalapú jegyvásárlást könnyítheti. A prototípus alkalmazás a megvásárolt jegyeket az Apple Passbookjában is képes tárolni.

mobile-payment

További eredményeket ért el a cég a hűségprogramok és a kuponkezelés területén. A Cellum mobilpénztárcába integrálható hűségkártya funkciót készített, amellyel a felhasználók okostelefonjukon igényelhetnek és használhatnak virtuális pontgyűjtő kártyát. A Cellum mobilkupon kezelő applikációja pedig alkalmas lehet arra, hogy a kereskedők a költséges papírkuponok helyett akár személyre szabott kedvezményeket adjanak vásárlóiknak.

Az innovációs projekt során a társaság szorosan együttműködött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, és közösen a mobilfizetések során befolyó adatokat elemző rendszeren is dolgoztak.

A „Piacorientált kutatás-fejlesztés a Cellum Innovációs és Szolgáltató Zrt.-nél” elnevezésű pályázat a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében, az Új Széchenyi Terv részeként valósult meg. A projekt teljes költségvetése közel 174,4 millió forint volt, amelyhez mintegy 70%-os, 121 millió forint állami támogatást nyert a cég.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés