Connect with us

technokrata

Tanulj LG! A Honor 6 nem melegszik túl

honor 6

Kütyük

Tanulj LG! A Honor 6 nem melegszik túl

Az okostelefonok többsége erős igénybevétel esetén melegedni kezd. Azt, hogy nem elhanyagolható jelenségről van szó, mutatja, hogy a hátlap hőmérséklete bizonyos modellek esetén akár a 40 fokot is elérheti. A most bemutatott Honor 6 esetében azonban a hőeloszlatás olyan jól sikerült, hogy a gyártó adatai szerint alig kell melegedéssel számolnunk.

Az okostelefonok melegedése normális használat mellett is jelentkezik, nem kell ahhoz órákig játszanunk a készülékekkel. A 3G/4G kapcsolat használata, az internetezés önmagában is képes előidézni a hőmérséklet emelkedését a népszerű modellek többsége esetén. A jelenség a fizika törvényeiből következik, és ilyen módon nincs is benne semmi meglepő. Azonban a csúcsmodellekbe egyre több és több hardverelem zsúfolódik be, így a hőmérséklet emelkedésének mértéke nemegyszer lépi túl a normális kereteket, és csap át lázba.

A Honor 6 esetében a gyártó nagy pontosságú hővezetési szimulációkat használt fel arra, hogy a tipikus használati helyzetekben megbecsülje a hőmérséklet várható emelkedését. A Honor mérnökei elemezték a különböző borítások hővezetési képességét is, ez utóbbinak köszönhető, hogy a készülék végül részben alumíniumötvözetből készült el.

honor 6

A karcsúság és az ellenállás érdekében a legtöbb okostelefon gyártása során ugyanis rozsdamentes acélt vagy magnéziumötvözetet használnak az előlap megerősítésére. Ezekhez képest azonban az alumíniumötvözetnek több mint hétszeres, illetve kétszeres a hőelvezetési képessége.

A Honor 6 belsejében emellett hővezető zselét használnak a chipek borítására, ami átlagosan 10 fokkal képes csökkenteni a lapkakészlet hőmérsékletét, és 7 milliamperrel a teljes rendszer fogyasztását. Ezzel jobban kihasználható a chipek teljesítménye, és kezelhető a melegedési problémák jelentős része.

Mivel a telefonok oldalsó része az a terület, ahol a legtöbbször megfogjuk a készülékeket, a Honor egy szabadalmaztatott hűtési dizájnt alkalmazott a Honor 6 oldalán is, melyet „cooling design”-nak nevezett el.

Az alkalmazott megoldásoknak köszönhetően a gyártó mérései és hőtérképei szerint a konkurens csúcsmodellekhez képest a Honor 6-nak emelkedik a legkevésbé a hőmérséklete videónézés és játék közben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle