Connect with us

Hamarosan eltűnnek a SIM kártyák

Kütyük

Hamarosan eltűnnek a SIM kártyák

Az új iPAd Air 2 olyan technológiával rendelkezik, mellyel nincs szükségünk SIM kártyára egy szolgáltató eléréséhez.

Egy talán jelentéktelennek tűnő mondatra lettünk figyelmesek az új iPad Air 2 leírásában, melyre az Appleblog hívta fel a figyelmünket: “In addition, the cellular model lets you choose from a variety of carriers and flexible short-term plans. So you can make fast connections, even when you’re on the go.”

Ez azt jelenti, hogy nincs is szükségünk műanyag SIM kártyákra, és a szolgáltatóváltás pár másodperc alatt megtörténhet. A készülékben egy beágyazott chip felülírható információkat tartalmaz a szolgáltatókról, így képes helyettesíteni a megszokott chipet.

Az Apple idestova négy évvel ezelőtt kezdte el a technológia fejlesztését az egyik legnagyobb SIM-gyártóval, a Gemaltóval közösen, a megoldás lényegében egy beágyazott chip, ami egy újraírható flash-memóriával párosul, illetve az egész rendszer kiegészül egy nem írható ROM-területtel is. A ROM tartalmaz minden olyan információt, ami a készülékkel, az azonosítóval és a biztonsággal kapcsolatos, kivéve azokat, amik szolgáltatóspecifikusak, ezek a flashmemóriába kerülnek.

Az azonosítási folyamatok továbbra is változatlanok, de a SIM kártyára már nincs szükségünk. Ez azt jelenti, ha nem írtunk alá hűségnyilatkozatot semmilyen szolgáltatóval, pillanatok alatt válthatunk, ha egy másik ajánlatot kedvezőbbnek tartunk, hiszen többé nem aggaszthat minket a SIM kártyacserével járó problémák.

Mindez sajnos nálunk még nem elérhető – milyen meglepő – de az amerikai Sprint, T-Mobile, AT&T és az angol EE szolgáltatók már támogatják ezt a technológiát.

Annál is inkább, mivel az Apple tervei szerint a szoftveres SIM ott lesz a következő generációs iPhone-okban is, ami azt jelenti, hogy már pár éves távlatban több tízmillió olyan eszköz kerülhet forgalomba, ami támogatja ezt a technológiát. Azt egyelőre nem tudni, hogy a versenytárs készülékgyártók számára a soft SIM technológia elérhető lesz-e és ha igen, milyen formában.

Az Apple iparági befolyását ezzel együtt jól jelzi, hogy a cég korábban sikeresen nyomta le a teljes mobilszakma torkán a SIM-ek két új generációját is, a microSIM-eket és a nanoSIM-eket, igaz, ezek csak formátumukban különböztek a korábban használt plasztikoktól, a technológiai alap továbbra is az a több évtizedes rendszer volt, amit a GSM-szabványban lefektettek.

Forrás: Appleblog és www.hwsw.huSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom