Connect with us

Hirdetés

technokrata

2015 végére 93%-os lesz a Telekom 4G lefedettsége

Kütyük

2015 végére 93%-os lesz a Telekom 4G lefedettsége

Országosan elérhetővé teszi a Telekom a 4G mobilinternetet:
2015 végére 93 százalékos lakossági lefedettséget biztosít a piacvezető Telekom 4G mobilhálózata

A Magyar Telekom ma átvette az NMHH pályázatán elnyert frekvenciablokkok használatba vételét lehetővé tévő engedélyeket. Azonnali fejlesztések: holnaptól 450 újabb bázisállomást kapcsol be a Telekom, ezzel máris 73 százalékosra ugrik a 4G lakossági kültéri lefedettsége. Ezzel párhuzamosan az elérhető maximumra, akár 150 Mbit/s-re növeli a 4G mobilnet névleges letöltési sebességét a teljes 4G hálózatban. A Telekom a tervezettnél gyorsabb fejlesztéssel a jövő év első hónapjaira 80 százalékosra, 2015 végére pedig 93 százalékosra növeli az országos lakossági 4G lefedettségét

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója ma átvette dr. Karas Monikától, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökétől a szeptember 29-én zárult pályázaton elnyert frekvenciablokkok használatba vételét lehetővé tévő engedélyeket. A Telekom a piaci szereplők közül elsőként veheti használatba az új frekvenciablokkokat, ennek köszönhetően 4G mobil szélessávú hálózatának lefedettségét azonnal tovább bővíti, és letöltési sebességét az elérhető maximumra, akár 150 Mbit/s-ra növeli.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta:

„A Digitális Magyarország megvalósításának meghatározó állomása a frekvenciapályázat sikere. Ennek köszönhetően újabb lehetőségek nyílnak meg az ügyfelek előtt, valamint javul a vállalkozások és az ország versenyképessége. Készen állunk arra, hogy ügyfeleink érdekében haladéktalanul tovább bővítsük 4G lefedettségünket. Már holnap 450 újabb 4G állomást kapcsolunk be országosan, valamint a teljes hálózatban az elérhető maximumra növeljük a letöltési sebességet ügyfeleink részére. További dinamikus fejlesztéssel terveink szerint 2015 végére gyakorlatilag országos, 93 százalékos lakossági lefedettséget és kiváló szolgáltatásminőséget nyújtó 4G hálózatot építünk fel. A legmodernebb mobiltechnológia így a ritkán lakott vidéki kistelepüléseken élők számára is elérhetővé válik, csökkentve a digitális megosztottságot. A 4G országos kiterjesztése megkérdőjelezhetetlenné teszi a Telekom vezető pozícióját.”

A Telekom a használatba vételt követően már október 18-ától 450 további 4G bázisállomás bekapcsolásával bővíti mobilhálózatát. Ezáltal a szolgáltató lakosságra vetített országos 4G kültéri lefedettsége gyakorlatilag egycsapásra 73 százalékosra emelkedik az eddigi 54-ről. Ezzel egyidejűleg az elérhető maximumra növeli a 4G mobilnet névleges – azaz díjcsomagtól és készüléktől függő – letöltési sebességét a Telekom, így akár 150 Mbit/s sebességű mobilnetet kínál az ország első 4G hálózatán. Az új frekvenciáknak köszönhetően nemcsak az újonnan lefedett településeken élő ügyfelek, hanem az összes 4G felhasználó jól jár, hiszen mindenkinél még tovább javul a szolgáltatásminőség.

A további hálózatfejlesztéseket hasonlóan dinamikus ütemben folytatja a Telekom. A piacvezető szolgáltató a tervezettnél hamarabb, már a jövő év első hónapjaiban 80 százalékosra, 2015 végére pedig 93 százalékosra növeli országos 4G lakossági kültéri lefedettségét, amivel szinte a teljes magyar lakosságnak elérhetővé teszi a mobilinternetezés új korszakát jelentő szolgáltatásokat.

A Telekom 4G hálózatát ma már több mint 250 ezer ügyfél használja. A közelmúltban lezárult frekvenciatenderen a szolgáltató elnyerte azokat a frekvenciablokkokat, amelyeket a ma átvett használatbavételi engedélyeknek köszönhetően ügyfelei számára a legelőnyösebben hasznosíthat. Az új frekvenciák alkalmasak a ma elérhető legjobb szélessávú technológiák, különösen a 4G/LTE fejlesztésére, de alkalmasak a mobiltechnológia következő fejlesztési lépcsőfokára is (LTE Advanced), amelyet a Telekom már sikeresen tesztelt az Ericssonnal, szintén elsőként Magyarországon. A Telekom által forgalmazott készülékek döntő többsége (10-ből 7) 4G képes, az októbertől kínált új, korlátlan tematikus mobiladat opciók pedig ajánlati oldalról adhatnak újabb lökést a 4G mobilinternetezés további térnyerésének.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés