Connect with us

technokrata

Instagram Hyperlapse: képstabilizálásban verhetetlen

Kütyük

Instagram Hyperlapse: képstabilizálásban verhetetlen

Nem csak felgyorsított felvételekre használhatjuk a Hyperlapse alkalmazást.

2014-re a videórögzítés feladata az okostelefonokra hárult, hiszen minden ember zsebében ott vannak, és a legtöbben nem is keresnek más alternatívát. Ennek egyik hátránya, hogy a könnyű készülékek és kezünk rezgése nem túl jó párosítás, és szinte lehetetlen, hogy teljesen stabil videókat rögzítsünk.

A filmipar már rég kifejlesztette megoldását a különböző állványokkal és készüléktartókkal, de ez bizony költséges lehet egy átlagember számára. De mit is tegyünk, ha mégis valamivel professzionálisabb videókra vágyunk?

Biztosan hallottunk már az Instagram idén bemutatott Hyperlapse applikációjára, melynek középpontjába a felgyorsított felvételek kerültek. Igaz ezek is lenyűgözőek, de másik kiemelhető funkciója a stabilizálás. Ha a skálát 1X-ra állítjuk a felvétel valós időben forog majd, és bámulatosan stabil képkockákat eredményez.

A program a telefonunk mozgásérékelőit használja fel, szemben már eddigi digitális képstabilizálással. Például ha 1080p felbontásban veszünk fel, az így készült videó csak 720p lesz, mivel a levágott részeket használja a stabilizáláshoz. Ha a szavaknak nem hiszünk vegyünk csak egy pillantást a the Verge által készített bemutatóvideóra. Kétség nélkül állíthatjuk, hogy ebben a technológiában van a videókészítés jövője.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák