Connect with us

Xeropan – Angol tanár a zsebedben!

Kütyük

Xeropan – Angol tanár a zsebedben!

Az okostelefonok elterjedésével elkezdődött az oktatás megreformálása is. Ennek ékes példája a magyar fejlesztésű Xeropan. Ez egy angol nyelvet oktató applikáció, ami friss híreken és érdekes cikkek olvasásával teszi észrevétlenné a tanulást.

De mi is az a Xeropan?

Manapság minden ember zsebében ott lapul egy okostelefon, amivel bárhol, bármikor böngészhet a neten érdekességek, friss hírek után kutatva. Ezt aknázza ki a Xeropan. Naponta megjelenő cikkeken/leckéken keresztül fejleszthetjük/frissíthetjük az angoltudásunkat – mindezt teljesen ingyen.

A leckék felépítése

Az applikációt egyszerű, ugyanakkor elegáns design jellemzi, ami segíti az egyszerű navigálást, könnyen átláthatóvá teszi a felhasználói felületet. A gyors tanuláshoz hozzájárulnak a beépített tutorial képernyők, amik tömören, röviden magyarázzák el a szabályrendszert.

A leckék szószedettel kezdődnek, amely a cikkben található érdekes és/vagy kulcsfontosságú kifejezéseket tartalmazza. Ezek kiejtését is el tudjuk sajátítani a hozzá tartozó egyedi hanganyag segítségével. A lecke tartalmi része feliratozott képekkel van tördelve, amit szintén feldob a hozzá tartozó hanganyag, mely tartalmazza az egész szöveget.

Minden leckéhez tartozik egy DOLGOZAT, amelyben többféle feladattípuson keresztül tudjuk begyakorolni a cikkben használt igeidőket, kifejezéseket, nyelvtani szabályokat. Mindezt a rendszer pontozza, értékeli, és ezzel a felhasználó szintet tud lépni, akár egy szerepjátékban. A játékosok folyamatosan célok elé vannak állítva, melyek elérése után különböző kitüntetéseket kapnak.

Amivel kitűnik a vetélytársai közül, az a leckék végén található NYELVTAN gomb. Erre rányomva az alkalmazás kiemeli a szövegben található fontosabb nyelvtani tartalmakat, szabályokat. Ezekre a kiemelt hivatkozásokra rányomva az adott nyelvtani tartalom fejezeténél találjuk magunkat, ugyanis az applikáció magába foglal egy teljes értékű angol nyelvtankönyvet is, amely 6 nehézségi szint alapján lett fő csoportokra osztva, azon belül pedig a már megszokott témakörök alapján könnyedén navigálhatunk az egyes nyelvtani tartalmak között.

A leckék alján találunk még az adott témához kapcsolódó videót is, amely kiegészíti, színesebbé, élvezetesebbé teszi a tanulást.

Profil

Minden felhasználó rendelkezik egy profil menüvel, ahol megnézheti, milyen szintű tanuló, valamint, hogy eddig hány szót tanult meg, mennyi és milyen dicséretben részesült. A „Diákok” fül alatt találjuk meg a többi felhasználót, akik eredményeit össze tudjuk hasonlítani a sajátunkkal. Szintén itt tudunk felvenni ismerősöket, barátokat is, amit a rendszer a Facebook/Google+ ismerőseink között keres. Az „Értesítések” fül alatt pedig a rendszer által küldött értesítéseinket tudjuk visszakeresni, ha valamiről lemaradtunk volna.

Mi a Xeropan célja?

A Xeropan célja, hogy bárki számára mérhető fejlődést biztosítson korosztálytól, helytől függetlenül hetente érkező frissítésekkel, folyamatosan fejlődő rendszerrel, tartalommal, amit a Xeropan diákjai alakítanak, formálnak.

A jövő héttől induló tematikus leckék témaköreit a Xeropan közössége állítja össze az app Facebook oldalán. Te is csatlakozhatsz ehhez a nagyszerű közösséghez, hogy közösen tanulj barátaiddal.

Az alkalmazás egyaránt letölthető Android, illetve iOS rendszerekre.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő