Connect with us

technokrata

iPhone 6 Plus: számít az optikai képstabilizálás?

Kütyük

iPhone 6 Plus: számít az optikai képstabilizálás?

Egy videóból megtudhatjuk mekkora a különbség a digitális és optikai képstabilizálás között.

Nehéz lehet a döntés a legújabb iPhone 6 és 6 Plus között. A méreten kívül szinte alig találunk eltéréseket a két modell között. A nagyobb kijelző sokszor előnyös, hiszen több tartalom elfér rajta, jobb a médialejátszási élmény, azonban számos felhasználó a kompakt készülékeket preferálja. Akkor mi szerint döntsünk?

Egyik lényeges kiemelhető különbség az optikai képstabilizálás, mely sajnos csak az iPhone 6 Plus-ban kapott helyet. De mekkora javulást eredményez a technológia valójában?

Egy kíváncsi YouTube felhasználó nagy szerencsénkre már próbára is tette az Apple legújabb eszközeit ebben a témakörben. Az összehasonlításban az iPhone 5S, 6 és 6 Plus vett részt, melyek kameráit biciklizés közben rögzített videók alapján mérhetjük össze.

Az 5S és a 6 Plus között lényeges a különbség, mint azt az első videón is jól látjuk. A mozgások jóval kiegyensúlyozottabbak az utóbbi készülék esetében, hiszen az apró rezgések nem jutna el a szenzorig.

Meglepő módon a 6 és 6 Plus között szinte semmilyen különbséget nem fedeztünk fel. Persze a profi fotográfusok egyből ugranának az optikai képstabilizálás fontosságának megmagyarázására, de a végeleges eredményben is látnunk kellene ezt. Talán a 6-os digitális stabilizálása is éppoly jó munkát végez, mint a nagyobbik testvérében elhelyezett optikai egység.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin