Connect with us

technokrata

Sebességteszt: az iPhone 6-nak 2 mag is elég a győzelemhez

Kütyük

Sebességteszt: az iPhone 6-nak 2 mag is elég a győzelemhez

Hiába a papíron gyengébbnek tűnő hardver, az új iPhone 6 gond nélkül veri meg androidos versenytársait.

Amikor az új iPhone 6 megjelent, sokan nevetségesnek tartották a készülékkel érkező hardverek specifikációit. A mai telefonok már négy, sokszor nyolc magos processzorokkal és több, mint 2 GB RAM-mal rendelkeznek, de ezzel szemben az iPhone 6-ot mindössze egy kétmagos, 1,4 GHz-es egység működteti 1 GB RAM-mal.

Mi sem lehetne jobb összehasonlítás, mint egy sebességteszt, melyben a jelenlegi csúcskategóriás készülékek teljesítményét mérik össze, ugyanazon applikációk megnyitásával. Az új iPhone megjelenése előtt a HTC One M8 magabiztosan szerezhette meg az első helyet ezen a téren, de a jelek szerint mára új győztesünk született.

A Phone Buff által tesztelt Galaxy S5 (Snapdragon 801, négymagos ,2.5 GHz), iPhone 6 és One M8 ugyanahhoz a Wifihez csatlakoztak, és ugyanazokat az alkalmazásokat indították el bekapcsolás után, és mindezt stopperrel mérték. Mint a videón is láthatjuk az iPhone 6 rendesen maga mögött hagyja az androidos vetélytársakat, és 1:55 alatt végez a feladatokkal, míg a One M8-nak 2:09, az S5-nek 2:58 kellett ehhez. De miért is van ez?

Az Applenek, mint gyártónak és szoftverfejlesztőnek lehetősége van tökéletesen optimalizálni rendszerét, így maximálisan ki tudja használni a két mag teljesítményét, és nincs szüksége többre. Természetesen sokkal könnyebb dolga van, mint az Androidot fejlesztő Google-nek, akinek nem 2-3 hanem több száz készülékre kell elkészíteniük az operációs rendszert.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák