Connect with us

technokrata

Lopott az iPhone? Az Apple megmondja

Kütyük

Lopott az iPhone? Az Apple megmondja

Az iCloud új szolgáltatásával egyszerűen ellenőrizhetjük, hogy le van-e zárva iPhone-unk.

Az Apple kiadott egy új aloldalt az icloud.com-ra, ami segítségével ellenőrizhetjük hogy egy adott eszköz le van-e zárva a Find My iPhone szolgáltatással. Ez főleg akkor fontos, mikor használt eszközt vásárolunk, ugyanis adott esetben csak akkor tudjuk visszaállítani az eszközt ha kikapcsolták rajta a zárat.

Az ellenőrző az icloud.com/activationlock/ oldalon érhető el, és elég az eszköz IMEI vagy Serial számát megadnunk, és jön is vissza a válasz. Az Activation Lock az iOS 7-el lett bemutatva, és arra szolgál, hogy ha elvesztettük vagy ellopták az eszközünket, távolról letilthassuk vagy letörölhessük hogy ne férjenek hozzá az adatainkhoz. Ehhez elég az “iPhone keresése” opciót bekapcsolni a “Beállítások – iCloud” menüben.

Habár aki nagyon fel akarja törni, így is meg tudja kerülni a rendszert, viszont az elmúlt évben határozottan sok esetben segített visszaszorítani a lopásokat vele. Sajnos ez a használt eszközöknél is problémát okozhat, sokan jeleztek vissza róla hogy olyan eszközt vettek amit nem tudtak használni a zárolás miatt. Ha az ellenőrzés alapján zárt az eszköz, röviden annyit ír az Apple hogy fel kell vennünk a korábbi tulajjal a kapcsolatot hogy megadja a jelszavát.

Forrás: HaszáltAlmaSzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák