Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lopott az iPhone? Az Apple megmondja

Kütyük

Lopott az iPhone? Az Apple megmondja

Az iCloud új szolgáltatásával egyszerűen ellenőrizhetjük, hogy le van-e zárva iPhone-unk.

Az Apple kiadott egy új aloldalt az icloud.com-ra, ami segítségével ellenőrizhetjük hogy egy adott eszköz le van-e zárva a Find My iPhone szolgáltatással. Ez főleg akkor fontos, mikor használt eszközt vásárolunk, ugyanis adott esetben csak akkor tudjuk visszaállítani az eszközt ha kikapcsolták rajta a zárat.

Az ellenőrző az icloud.com/activationlock/ oldalon érhető el, és elég az eszköz IMEI vagy Serial számát megadnunk, és jön is vissza a válasz. Az Activation Lock az iOS 7-el lett bemutatva, és arra szolgál, hogy ha elvesztettük vagy ellopták az eszközünket, távolról letilthassuk vagy letörölhessük hogy ne férjenek hozzá az adatainkhoz. Ehhez elég az “iPhone keresése” opciót bekapcsolni a “Beállítások – iCloud” menüben.

Habár aki nagyon fel akarja törni, így is meg tudja kerülni a rendszert, viszont az elmúlt évben határozottan sok esetben segített visszaszorítani a lopásokat vele. Sajnos ez a használt eszközöknél is problémát okozhat, sokan jeleztek vissza róla hogy olyan eszközt vettek amit nem tudtak használni a zárolás miatt. Ha az ellenőrzés alapján zárt az eszköz, röviden annyit ír az Apple hogy fel kell vennünk a korábbi tulajjal a kapcsolatot hogy megadja a jelszavát.

Forrás: HaszáltAlma



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés