Connect with us

technokrata

Telefonnal irányítható garázskapu érkezik a Hörmanntól

Kütyük

Telefonnal irányítható garázskapu érkezik a Hörmanntól

Egyedülálló innovatív vezérlési technológiát mutatott be a Hörmann cégcsoport, amely már a hazai piacon is elérhető. A piacvezető vállalat ezúttal az okos eszközeinkre költöztette a már eddig is népszerű, vezérlési rendszereik távirányítóját. A BiSecur Gateway alkalmazással okostelefonról vagy táblagépről is vezérelhető a garázskapu-, udvarikapu-meghajtás, a házbejárati ajtó, valamint más, Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt eszköz is, mint például a lámpák. A BiSecur rendszer a meglévő megoldásoknál azért is biztonságosabb, mert egy, az online banki szolgáltatások során is használt titkosítással kódolja a kéziadó rádiójelét.

Ma már a garázskapuknak nem csak egyszerűen szépnek, és biztonságosnak kell lenniük, hanem meg kell felelniük a XXI. századi követelményeknek is. A Hörmann cégcsoport ezt felismerve új terméket vezetett be a piacra BiSecur Gateway néven. Az egység a különböző meghajtásokra kötve és az internetre csatlakozva új lehetőségeket nyit a berendezések felügyeletében és irányításában.

„Ma már nem csak egy utópia az okos otthonok megteremtése, amelyhez új Gateway rendszerünk tökéletesen illeszkedik. Nem csak irányítani tudjuk rendszereinket, hanem lekérdezhetjük aktuális állásukat is, így nem marad többé nyitva egy bejárati ajtó, vagy kertkapu sem. Az eszköz gyorsan telepíthető, könnyen konfigurálható, így bárki számára könnyedén használható. Ez volt az egyik fő szempont a rendszer tervezésénél” – mondta el a BiSecur Gateway-el kapcsolatban Szujó László a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője.

A BiSecur Gateway egy hálózati kábellel vagy Wifi-n keresztül egyszerűen összekapcsolható a háztartásban működő routerrel. A Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt eszközök konfigurációja okostelefonra vagy táblagépre telepített BiSecur App-pal történik. Az új rendszert a www.bisecur-home.com oldalon kell regisztrálni, azt követően már vezérelhető is garázskapunk vagy éppen a bejárati ajtónk mobileszközünk segítségével. Az egyszeri regisztráció egy tanúsított Hörmann weboldalon történik, így garantálva a legmagasabb fokú adatbiztonságot.

Az ismétlődő élethelyzetekhez, mint például a mindennapos „hazaérkezés”, amely során először az udvari kaput, majd azt követően a garázskaput kell kinyitni, az applikáció a „szcenárió” funkciót kínálja. Ez lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomásra automatikusan mindig ugyanaz a tevékenységsor menjen végbe, és ne kelljen egyesével kiválasztani a parancsokat. Az alkalmazásban összesen maximum 10 felhasználó (1 rendszergazda és 9 felhasználó) hozható létre különböző jogosultságokkal. Például, ha a virágok öntözésére megkérjük a szomszédot, az udvari kaput kinyithatja, de a garázskaput nem.

A Hörmann által bevezetett BiSecur rendszer extrém magas – 128 bites – biztonsági szintet képvisel.  A titkosítási eljárását a bochumi Ruhr Egyetem biztonsági szakértői vizsgálatai is alátámasztják, így független szakértők által is bizonyított, hogy a rádióforgalom olyan védettségi szinten zajlik, mint az online bankolásé.

Cégtörténet

A Hörmann céget a múlt század harmincas éveiben August Hörmann alapította, aki – a személygépkocsik előretörését felismerve – fantáziát látott a garázskapuk gyártásában. Ehhez megvásárolta egy amerikai mérnök szabadalmát, és bevezette az öreg kontinensen a feltalálójáról elnevezett, egyszerűen működtethető Berry-kaput. Az egyszerűen kezelhető garázsbejárati megoldás az ötvenes években alapozta meg a vállalat sikerét, amelynek Németországon kívül ma már Kínában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Belgiumban és Lengyelországban is vannak gyártó üzemei, szám szerint összesen 23.

A Hörmann Magyarországon elsősorban garázskapuiról ismert, de jelentős szerepet játszik az ipari kapumegoldások és a fémből készült bejárati ajtók, belső ajtók és tűz gátló ajtók piacán is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák