Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Jammer véget vet a chatelésnek vezetés közben

Garázs

A Jammer véget vet a chatelésnek vezetés közben

Scott Tibbits rendszere blokkol minden hívást, üzenetet és értesítést menet közben.

Az okostelefonok komoly veszélyt jelenthetnek vezetés közben. Egyrészt a felhasználók gyakrabban használják telefonjaikat az intelligens funkcióknak és az online chatelésnek köszönhetően, másrészt a fizikai billentyűs társaikkal szemben sokkal több figyelmet igényelnek.

Egy vállalkozó, Scott Tibbits egy egészen egyedi megoldással állt elő a problémára: a szolgáltatás neve a Jammer, mely képes gátolni minden bejövő hívást, üzenetet, és értesítést amint elindulunk autónkkal és a készüléket csatlakoztattuk.

A készítőt egy személyes eset inspirálta, melyben egyik kollégája vesztette életét egy sms-ező tinédzser figyelmetlensége miatt. A berendezés a 3 millió dollár összegyűjtött tőke segítségével jöhetett létre. Azonban egy újabb problémát kell leküzdenie készítőinek: a vezetőket rá kell venni arra, hogy használják is a rendszert, különben mit sem ér. Természetesen mindenki úgy gondolja, hogy a hasonló jelzések ignorálásához nincs szükség egyébre, mint önfegyelemre, és ez egyedül is menni fog. Ennek ellenére, ahogy az esetből is láthatjuk ez közel sem elegendő, és jobb ha kívülről kontrollálnak bennünket ezzel kapcsolatban.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés