Connect with us

technokrata

5 dolog ami hiányzik az iPhone 6-ból

Kütyük

5 dolog ami hiányzik az iPhone 6-ból

Az Apple legújabb készülékei bizony elmaradnak a riválisoktól néhány tulajdonságot tekintve.

Azt már tudjuk, hogy egyik telefon sem tökéletes, hiszen a gyártók csúcskategóriás készülékeit vizsgálva, hol az egyik hol a másik marad alul a különböző kategóriákban. De nézzük meg közelebbről az új Apple okostelefont, hogy megtudjuk vajon miben marad le riválisaitól! Sajnos elmúlt az az idő, amikor az iPhone egyértelműen jobb volt miden tekintetben a piaci többi termékénél, és már hiányolunk néhány tulajdonságot, részletet az új iPhone 6-ból.

1. Wireless töltés: Már számos okostelefon rendelkezik ezzel a funkcióval, hiszen a töltés metódusa sajnos mindennapossá vált életünkben. A kábelek nélküli töltés kíváló megoldása lehet ennek a problémának, hiszen amíg nem lesznek töltést nem igénylő telefonok, ezzel könnyíthetik meg a dolgunkat leginkább.

2. Felbontás: Sajnos papíron lemarad egyes termékektől az iPhone 6 ebben a kategóriában is. Természetesen említeni sem kell, hogy ezek az IPS panelek is gyönyörűek, remek színkalibrálással, jó betekintési szögekkel, de például a Galaxy Note 4, az LG G3 és még az Oppo Find 7 is megelőzi őket pixelsűrűség tekintetében. Persze mindkét modell eléri a Retina felbontást, melyet az Apple sokat emleget (300 ppi), de a G3 534 ppi sűrűségét meg sem közelíti.

3. Selfie kamera: Ez talán az egyik legmegdöbbentőbb részlete az új készüléknek, melyről talán sokan nem is tudnak. A belső kamera mindössze 1.3 MP-es, mely akárhogy is nézzük túl kevés. A Note 4 ezzel szemben 3.7MP-t, a G3 2.1MP-t és a HTC One M8 5MP-t tudhat magáénak. Mondhatnánk, hogy nem csak a megapixel száma releváns a fotókészítés kapcsán, de az 1.3MP túlságosan is alacsony.

4. Kábelek: Ahogy megszoktuk az Apple most is saját csatlakozókkal dolgozik. Igaz szeretjük a Lightning kábeleket, hiszen mindkét állásban behelyezhető, de ha elfelejtjük magunkkal vinni szinte semmi esélye annak, hogy helyettesíteni tudjuk. Ezzel szemben a micro USB számos eszköz kelléke, így nincs hiány belőle, és sokkal könnyebb dolgunk lenne ha ezek az eszközök is támogatnák.

5. Vízállóság: Talán nem a legfontosabb tulajdonság egy telefon esetében a vízállóság, de már sok okostelefon az IP67 sztenderddel érkezik, mellyel nem probléma ma esetleg víz vagy por éri a készüléket. Az iPhone 6 nem por- és vízálló, ezért meglehetősen óvni kell az ilyen körülményektől.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom