Connect with us

technokrata

A Galaxy Note 4 kijelzője mindent visz

Kütyük

A Galaxy Note 4 kijelzője mindent visz

A DisplayMate tesztje szerint a Samsung idei óriástelefonjának kijelzője verhetetlen.

DisplayMate egy olyan vállalat, mely a mobileszközök kijelzőjének tesztelésére specializálódott, és természetesen a Samsung Galaxy Note 4 egyből felkeltette érdeklődésüket. Az 5.7 inches kijelző, melynek felbontása 2560 x 1440, nem csak 518 ppi pixelsűrűségével dicsekedhet, de véleményük szerint ez az eddigi legjobb gyártásban lévő panel. A koreai gyártó az OLED pixelek minőségét rendkívül megnövelte. Hozzátették, hogy megelőzi a Galaxy S5 és a Galaxy Tab S képernyőjét is.

Az AMOLED kijelzők színkalibrálási problémái közismertek, és fényességük és élénkségük jelentik egyben hátrányukat is. Ezzel szemben a Note 4-ben elhelyezett egység Basic módban az eddigi legélethűbben adja vissza a színeket, és a sRGB/Rec.709-es sztenderdet is eléri. Photo módban még a Adobe színskálát is képes gond nélkül megjeleníteni, ami 17%-kal nagyobb, mint az említett sztenderd.

A csodálatos technológia a betekintési szögek vizsgálatánál sem mondott csődöt. Mindössze 19%-os a fényesség csökkenése, és a színek elváltozása 30°-nál a legnagyobb, de még ez is 6.6 JNCD-t kapott. A tükröződés kategóriájában sem maradt el, hiszen csak 4.8%-át veri vissza a fényeknek, így jóval eredményesebb, mint AMOLED-es társai. Energiaigénye ennek ellenére nem növekedett meg, hiszen 14%-kal kisebb elődjénél, és 40%kal kisebb, mint a HTC One-nál és az Xperia Z2-nél használt 1080p-s képernyők.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle