Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fizetés másként: Itt az Apple Pay!

Kütyük

Fizetés másként: Itt az Apple Pay!

NFC-vel és ujjlenyomat-érzékelővel reformálná meg a fizetési szokásainkat az Apple.

Az iPhone 6, az iPhone 6 Plus és az Apple Watch mellett leleplezésre került az Apple Pay is, a kaliforniai gyártó különleges megoldása. Az Apple nem titkolt célja, hogy megreformálja a fizetési szokásainkat, ehhez pedig az NFC-t és a TouchID-t hívták segítségül. Az androidos modelleknél már régóta elérhető NFC így mostantól már az Apple felhasználók zsebeibe is beköltözik.  Mivel a PIN kód az Apple szerint túlságosan is könnyen hozzáférhető, ezért a jövőben az iPhone 6 és 6 Plus-ban található ujjlenyomat-olvasót használhatjuk a fizetés elfogadására, nem lesz szükség kódok bepötyögésére.  Az Apple Pay a gyártó új Watch óráján is működik majd, igaz csak azután, hogy a telefonunkban eltároltuk a megfelelő információkat.

applepay2

A rendszer teljesen biztonságos, lévén a kaliforniai gyártó egy Secure Element névre keresztelt chipben tárolja az információkat, mely állításuk szerint feltörhetetlen. Az adatainkhoz a Passport névre keresztelt, már az iOS 6-ban megismert szolgáltatásban férhetünk hozzá. Mivel az Apple Pay mindenképpen igényel legalább egy hozzáadott bankkártyát, ezért a jövőben egy-egy iTunes vásárlás során sem kell bonyolult kódokkal engedélyeznünk a vásárlást, pusztán egy érintés a TouchID-n és a tartalom máris a készülékünkön foglal helyet.

applepay1

A rendszer elsőként az Egyesült Államokban lesz elérhető a jövő hónapban, az Apple pedig “gőzerővel” dolgozik azon, hogy a világon egyre több helyen megjelenjen a szolgáltatás. Elsőként Visa, MasterCard, és American Express kártyákat használhatunk és 6 bank is csatlakozott a kezdeményezéshez, de olyan vállalatok is támogatják majd az Apple Pay-t mint a Starbucks vagy a McDonalds.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés