Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elkezdődött a suli! Melyik tabletet válasszuk?

Kütyük

Elkezdődött a suli! Melyik tabletet válasszuk?

Körülnéztünk a táblagépek piacán és összegyűjtöttük azokat a készülékeket, melyekben biztosan nem fogunk csalódni.

1. ASUS MeMO Pad 7

Kezdjük is talán a legolcsóbbal listánkról, a MeMO Pad 7-tel. Az ASUS által gyártott eszköz talán nem rendelkezik nagy hírnévvel, de minősége magáért beszél. Az éles, és napfénynél is remekül látható képernyője 1280 x 800-as felbontást kapott, és gond nélkül kibír 10 óra használatot, ami rendkívül fontos tulajdonság. A négymagos, 1.2 GHz-es Cortex-A7 mellett a teljesítmény sem rossz, de 150 dolláros ára mellett nem várhatunk többet a készüléktől. Sajnos 2MP-es kamerája nem sorolható előnyei közé.

2.Nexus 7

A Google ezen táblagépe mindig szerepet kap, ha olcsó tabletekről beszélünk. Amellett, hogy a Google élmény csak egy Nexusnál lehet teljes, a hardverek terén sem kapunk kevesebbet. A 7 inches kijelzője 800 x 1280-as felbontással büszkélkedhet, és az 1.2 GHz-es, négymagos Cortex-A9 processzora is viszonylag erős. Ára csak 230 dollár, és azt sem felejthetjük el, hogy elsőként kapja meg a frissítéseket a Google-tól (mivel a Nexus család része) és szintén az ASUS gyártja, így a minőségét sem kifogásolhatjuk.

3. Acer Iconia W4

Kell valamit ajánlani a Windows rendszer kedvelőinek is, és ez esetben az Acer Iconia W4 említhető meg. Képernyőjének felbontása megegyezik a Nexuséval, de egy hüvelykkel nagyobb, és üzemideje sem másodlagos, hiszen 8 órát bír. A 220 dolláros készülék teljesen alkalmas a hétköznapi feladatok elvégzésére, Intel Atom Z3740 négymagos processzorának köszönhetően, és kialakítása is rendkívül elegáns.

4. Amazon Kindle Fire HDX

Ha valami egészen egyedire vágynánk az Amazon Kindle Fire HDX megfelelő választás lehet. Fontos már az elején megemlíteni, hogy nincs elérése a Google Play Store-hoz, hiszen az amazon saját operációs rendszerét futtatja. 230 dolláros árával azonban az egyik legjobb hardvert hozza el, hiszen egy négymagos Qualcomm Snapdragon 800 működteti 2.2 GHz-en, és egy Adreno 330 grafikai egység is segít neki ebben. Kijelzője az eddig felsorolt tabletek közül a legjobb, hiszen 339 ppi pixelsűrűséget ér el a maga 2560 x 1600-as felbontásával 8.9 inchen.

5. Nokia Lumia 2520

Újabb windowsos versenyzőt ajánlunk, mégpedig a Nokia Lumia 2520-at. Ez a készülék nem kapható csak Wifis verzióban, így ára is jóval magasabb, 570 dollár függetlenül. Kijelzője Full HD-s, és 218 ppi pixelsűrűséget tudhat magáénak 10.1 inchen. Processzora rendkívül erős, akárcsak az előbb említett tablet , mivel egy Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 működteti szintén 2.2 GHz-en. Ha nem ragaszkodunk más rendszerekhez a Nokia eszköze jó választás lehet.

6.Apple iPad mini Retina

Ki ne hallott volna, az iPad miniről? A csodálatos készülék tökéletes méretével és lenyűgöző teljesítményével mindenkit levesz a lábáról. 7.9 inches képernyője 1536 x 2048 képpontot tartalmaz és 324 ppi pixelsűrűségével rendkívül éles. Mivel iOS rendszert futtat, számtalan hasznos alkalmazás áll rendelkezésünkre, és biztosan nem választunk rosszul, ha emellett a termék mellett döntünk, hiszen kiváló billentyűzetek is készültek hozzá, mellyel akár egy laptop sokoldalúságával is képes felvenni a versenyt. Ára 350 dollár.

7. ASUS Transformer Book T100

Ha már a billentyűzeteknél tartunk az ASUS Transformer Book T100-et mindenképpen be kell illesztenünk a listánkba. A kettő az egyben eszköz teljes funkcionalitásában hoz el nekünk egy Windows 8.1-es 10 inches laptopot, míg leválasztva egy táblagépként is használhatjuk. Alig drágább mint a Retinás iPad mini, hiszen csak 370 dollárt kérnek érte. Az 1.33GHz-es Intel Atom Bay Trail Z3740 processzornak köszönhetően ő sem marad le a teljesítmény terén, és képernyője is elfogadható 1366 x 768 felbontással bír.

8. Apple iPad Air

A már az iPad mini is elnyerte tetszésünket a nagyobb Air modell még közelebb fog állni szívünkhöz. Az 500 dollárért, amit darabjáért kérnek egy valóban hatékony nagy kijelzőt kapunk 9.7 hüvelykkel. A 64-bites A7-es processzorral nem akadály a komolyabb grafikai munkák végzése sem, és ha az iOS-t és a méretes képernyőket preferáljuk elgondolkodhatunk az ajánlaton.

9. Sony Xperia Z2 tablet

Szintén egy drága csúcskategóriás terméket készülünk megemlíteni, mégpedig a Sony Xperia Z2 tabletet. Ez egy valóban erős gép, ráadásul vízálló is. 10.1 inches képernyője 1200 x 1920 pixelt kapott, és egy kiemelkedő Qualcomm APQ8074AB Snapdragon 801-es processzor működteti 2.3 GHz-en, így gyorsaságból biztosan nem lesz hiány. Ha androidos csúcsgépre vágyunk, az 500 dolláros Sony terméknél jobbat nem nagyon találunk.

10. Microsoft Surface Pro 3

Elérkeztünk a legdrágább masinához, a Microsoft Surface Pro 3-hoz. Ez a Microsoft egyik legkiemelkedőbb terméke, hiszen egy csúcslaptop és egy csúcstablet tulajdonságait egyaránt hordozza. Igaz, ára kicsit borsos 800 dollár, de akár asztali gépünket is helyettesítheti. Ha egy kompakt megoldásra vágyunk a Surface Pro-t nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hiszen könnyű, gyors, és még billentyűzettel is felszerelhetjük.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés