Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújult a Moto X

Kütyük

Megújult a Moto X

Jobb specifikációkat, alumínium keretet és válaszható bőr hátlapot kapott a Motorola új csúcskészüléke.

A korábban Moto X+1-ként emlegetett készülék végre megérkezett, és kívülről teljesen megegyezik a korábbi pletykákban látottakkal. Egyetlen különbség a név, mivel a Motorola úgy döntött megtartja a Moto X elnevezést. Az eszközről tegnap rántota le a leplet a vállalat és meglepő újdonságokat hozott.

Kezdjük talán kijelzőjével, mely a 720p helyett most 1080p Full HD felbontást kapta, és egy 5.2 inches Amoled panel. Rajta szintén Corning Gorilla Glass található, és a képernyő most fél hüvelykkel szélesebb, mint elődje. A nagyobb kijelző miatt már 140.8 mm magas, és 72.4 mm széles a készülék, és súlya csak 144 gramm. A kijelző körüli keret is jóval kisebb lett, ami nagyon előnyös, hiszen így maximálisan kihasználja a helyet az előlapon. A háta a megszokott íves kialakítást kapta, de most 3.8 és 9.9 mm között van vastagsága, így nagyszerűen illik kezünk formájához. Ára mindössze 499 dollár kártyafüggetlenül.

Fontos megemlíteni a fém keretet, ami nagy mértékben növeli a készülék minőségi kialakítását. Az antenna problémát az un. “Dynamic Tuning” technológiával oldották meg, így lehetetlen rosszul tartani a telefont, és emiatt sosem fog elmenni a térerő, mint azt más gyártók fémházas modelljeinél gyakran tapasztaltuk korábban. Ha a fa választható hátlap nem lenne elég különleges, a vállalat most egy új bőr kialakítást is felajánl, melyet a Horween Leather Company biztosít minőségi anyagival.

A 10MP-es kameraegységet most egy 13MP-es szenzor váltja fel, 4x zoommal, gyűrű vakuval. Egy négymagos 2.5 GHz-es Qualcomm Snapdragon 801 működteti, 2GB RAM-mal, Adreno 330 578MHz grafikai egységgel. Akkumulátora 2300 mAh-es, mely talán nem a legnagyobb de állításuk szerint gond nélkül kibír egy teljes napot egyetlen töltéssel. 16 és 32 G-os verzióban is elérhető lesz, és a Google Now hangutasításokat is kibővítették ehhez a modellhez. Már személyre szabhatjuk a felszólító szókapcsolatot is, és az “OK Google” helyett már szinte bármilyen hosszabb kifejezést használhatunk. Emellett néhány extra funkciót is kapunk, mint például “Take a selfie” vagy “Post to Facebook”, melyekkel még egyszerűbbé válik a használat. A hírek szerint a hónap végén érkezik Európába a termék.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés