Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb vetélytársa akadt a Go Pronak

Kütyük

Újabb vetélytársa akadt a Go Pronak

A Sony legkisebb Action Cam készülékével – HDR-AZ1VR – bármikor akciódús felvételeket készíthet, ugyanis ez az apró Full HD kamera mindig készen áll a kalandra.

Akár utazik, a hegyekben túrázik, kerékpározik, lovagolni megy, vagy éppen csak egy sétára indul, az új Action Cam Mini készülékkel egészen egyedülálló szemszögből készíthet felvételeket. A készülék mindössze 63 g[1], mérete pedig a korábbi kamerák 2/3-ának felel meg, ennek ellenére ugyanúgy Full HD felvételeket készíthetünk vele. Ezen felül megtalálhatóak benne a Sony vezető technológiái, és mindazok a tulajdonságok, melyek az Action Camet is népszerűvé tették úgy, mint a SteadyShot képstabilizátor, valamint a sztereó hangzás. A HDR-AZ1VR kis mérete ellenére Full HD felbontásban rögzíti a felvételeket, 50Mbps sebességgel XAVC S formátumban, 170°-os látószögben.

Mivel az Action Cam Mini cseppálló kivitelben készült, ezért ellenáll nemcsak a szakadó esőnek, de a sáros pocsolyáknak is.  Extrémebb körülmények között a vízálló tok védi meg a kamerát a váratlan ütésektől, a homoktól, 5 méteres mélységig pedig vízbe is merülhetünk vele[2].

Az Action Cam Mini HDR-AZ1VR csomag RM-LVR2V Live-View távirányítóval kerül a sportkamerák piacára[3].  A csuklóra is rögzíthető kiegészítőt a tervezők egy kis képernyővel látták el, hogy ne csak az aktuális képet lehessen követni rajta, hanem közben módosíthassunk a beállításokon, visszajátszhassuk  vagy törölhessük az egyes felvételeket mialatt a kamera a sisakra ,kormányra  van rögzítve. Egyidejűleg akár 5 kamera is irányítható vele, amennyiben egyszerre több látószögből készült POV videókat kívánunk készíteni.  A GPS adatok naplózása a kamerából átkerült a távirányítóba, így vált lehetővé a Sony számára az AZ1 kamera méretének jelentős csökkentése.

Hazaérve pedig az új Action Cam Movie Creator szoftverrel készíthet lenyűgöző videókat a felvett nyersanyagból a sokoldalú beállításoknak köszönhetően.

Többek közt módosítható a sebesség, a távolság, de akár mélységet is adhatunk videóinknak. Az Action Cam Mini akár 120 fps (másodpercenkénti képkocka) sebességgel képes rögzíteni, így kivételes slow-motion videókat kapunk, melyek egy normál sebességű lejátszón is végignézhetőek.

A hátsó megvilágítású Exmor RTM szenzor a prémium ZEISS objektívvel és a Sony BIONZ XTM processzorával élethű és részletgazdag képeket készít – még rossz fényviszonyok között is. A SteadyShot [4] funkció stabilizálja a képeket, ezáltal menetközben is kivételesen éles, bemozdulástól mentes felvételek készülnek.

A HDR-AZ1VR készülékkel élőben streamelheti kalandjait a USTREAM-en keresztül[5]. Küldhet barátainak üzenetet SNS-sel, miközben memóriakártyára rögzíti videóját

Az Action Cam Mini előnyeit további kiegészítők széles választékával használhatja ki. A VCT-BPM1 kiegészítő egy hátizsákokhoz használható eszköz, mellyel biztonságosan rögzíthető a kamera a hátizsák hevederén.[6] A BLT – CHM1 a sisakra történő felhelyezést biztosítja.  AZ SPK-AZ1 vízálló tok megvédi a készüléket a nedvességtől, az NP-BY1 újratölthető akkumulátorral pedig megelőzhető, hogy idő előtt lemerüljön a kamera. Az ACC-TRDCY Accessory Kit ötvözi az akkumulátort és az USB töltőt, a speciálisan összeállított Action Cam Mini kit, pedig az extrém igényeknek megfelelő eszközöket tartalmazza. Action Cam weboldala, amelyen megtekinthetőek a termékek, a legfrissebb információk és videók, a lenti linken érhető el: http://www.sony.hu/actioncam

Az új HDR-AZ1 Action Cam Mini előrendelhető ezen az oldalon: http://www.sony.hu Az értékesítése Európában 2014 októberében várható.

– 1 Körülbelüli méret, akkumulátorral együtt.

– 2 5 méterig, vagy 30 percig folyamatos vízben tartózkodás esetén, felhasználható alapvetően vízhez kötött tevékenységekhez, mint a szörf vagy a kajakozás. A fókusz beállítások nem használhatóak a víz alatti felvételek esetében.

– 3 RM-LVR2V különállóan nem kapható.

– 4 HDR-AS100V készülékhez hasonlóan .

– 5 Video felbontás 1280×720 vagy 640×480. Az oldalon regisztráció szükséges a videók streameléséhez, valamint Wi-Fi képes okostelefon vagy Wi-fi képes eszköz.

– 6 The VCT-BPM1 kiegészítővel a kamera biztonságosan rögzíthető hátizsákok hevederéhez.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés