Connect with us

technokrata

Megújult a Toshiba Chromebook

Kütyük

Megújult a Toshiba Chromebook

A Toshiba bejelentette legújabb Chromebook számítógépét, a 13,3 hüvelykes kijelzővel rendelkező Chromebook 2-t. A választható, Full HD IPS kijelzővel és a Skullcandy® által szabályozott sztereó hangszórókkal ellátott Chromebook 2 kitűnő multimédiás teljesítményt nyújt, így munkára, szórakozásra, tanulásra és játékra egyaránt kiválóan használható, akár útközben is.

A Toshiba nem készült sok mindennel az IFA 2014-es rendezvényére, de szinte mindent érdemes megemlíteni, amit magukkal hoztak. Az új Toshiba Chromebook 2-vel kiváló multimédiás élményben lehet részünk, bárhol is legyünk. A nagy fényerejű, 13,3 hüvelykes (33,8 cm) kijelző az életteli, részletgazdag, Full HD és a kristálytiszta HD felbontásban is elérhető, így adva tökéletes keretet a webes böngészésnek, játéknak és videózásnak egyaránt. A kiváló multimédiás élményt a Skullcandy® által szabályozott, billentyűzet alá rejtett sztereó hangszórók teszik teljessé.

Kitűnő hordozhatóság, nagyszerű teljesítmény

A mindössze 1,35 kg tömegű Toshiba Chromebook 2-t kimondottan utazáshoz tervezték. A modern kialakítású notebookot elvékonyodó formája, a határozott élek és a pontozott mintával ellátott, ezüstös felület rendkívül stílusossá teszi. Az Intel® Celeron® processzoroknak és az akár 11,5 órás[1] üzemidővel rendelkező akkumulátornak köszönhetően egész nap dolgozhatunk, akár egy internetkávézóban, akár útközben.

A Google Chrome operációs rendszer gyors betöltődésének köszönhetően a felhasználók rendkívül rövid idő alatt használatba vehetik alkalmazásaikat, megnyithatják fájljaikat. A már ismert formátumú fájlokat internet-csatlakozás nélkül is megnyithatjuk, így minden eszközünkön kiváló felhasználói élményben lehet részünk, és a megosztás is egyszerűbbé válik. A kényelmes használatot a keret nélküli, szigetes billentyűzet és a nagy érintőlap is elősegíti.

Egyszerű és hatékony kommunikáció

A kitűnő minőségű HD webkamera segítségével kristálytiszta videobeszélgetéseket folytathatunk barátainkkal, családunkkal, kollégáinkkal. A tűéles kép, az egyenletes videó, a beépített, zajszűréssel[2] is ellátott kettős mikrofon révén a beszélgetés háttérzajoktól mentes, kiválóan hallható, a nap bármely szakában, bárhol is legyünk.

Tárolás a felhőben, egyszerű eléréssel

Az új Toshiba Chromebook 2-t felhőalapú szolgáltatások használatához tervezték. A beépített Wi-Fi® adapter révén a rendszer adatainkat automatikusan menti és szinkronizálja a 100 GB[3] ingyenes felhőalapú Google Drive tárhelyre, így azokat más eszközökkel is egyszerűen kezelhetjük.

A Google Drive szolgáltatás részeként a felhasználók a Google Docs csomag funkcióit is használhatják, így szerkeszthetik, megoszthatják és szinkronizálhatják dokumentumaikat, vagy akár újakat is létrehozhatnak. A Chrome Web Store alkalmazásboltban számos egyéb szoftver is rendelkezésre áll. A Chromebook az AndroidTM telefonokkal is teljes mértékben kompatibilis, így a dokumentumok megosztása és szinkronizálása a mobil eszközön tárolt fájlokkal is rendkívül egyszerű.

A legfontosabb csatlakozási lehetőségek

A Toshiba Chromebook 2-t egyszerűen csatlakoztathatjuk más eszközökhöz. A két USB port gyors adatátvitelt tesz lehetővé, továbbá az USB 3.0 szabványt támogató port Sleep-and-Charge funkcióval is rendelkezik, így mobil eszközeinket akkor is tölteni tudjuk a Chromebook-ról, ha az alvó állapotában van. A beépített HDMI® port révén videóinkat, fotóinkat és prezentációinkat egy csatlakoztatott nagy kijelzőn, szélesebb közönség előtt is bemutathatjuk. A beépített SD kártyaolvasó segítségével az arra alkalmas eszközök között könnyedén másolhatjuk át fotóinkat.

A Toshiba Chromebook 2 2015. első negyedévében kerül az európai boltokba.

Toshiba Chromebook 2 specifikációk:

– Kijelző: 13,3” (33,8 cm), 16:9 oldalarányú 1366 x 768p (HD) vagy 1920 x 1080p (Full HD) felbontású IPS kijelző
– Processzor: Intel® Celeron®
– Grafikai egység: Intel® integrált
– Háttértár: 16 GB eMMC és 100 GB szabad felhőalapú Google Drive2 tárhely
– Memória: 4 GB DDR3L (1600 MHz) a Full HD modellben, 2 GB DDR3L (1600MHz) a HD modellben
– Csatlakozás: 1x HDMI®-kimenet, 1x USB 2.0, 1x USB 3.0 (Sleep-and-Charge funkcióval), SD/SDHC kártyahely, fejhallgató/mikrofon – kombó jack, biztonsági zár
– Adatátvitel: Intel® WLAN (802.11ac+agn), Bluetooth® 4.0, HD webkamera kettős mikrofonnal
– OS: Chrome OS
– Hangrendszer: Skullcandy® által szabályozott sztereó hangszórók
– Akkumulátor üzemidő: akár 11,5 óra (HD modell) vagy akár 9 óra (Full HD modell)
– Szín: ezüstszínű, pontozott mintával
– Méretek: 320 x 214 x 19,3 mm
– Tömeg: 1,35 kgSzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák