Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nincs meg a kulcsod? Itt a TinTag

Kütyük

Nincs meg a kulcsod? Itt a TinTag

Közel tíz éves nemzetközi automatika és prgogramozói tapasztalattal rendelkező Chis Sándor és András Vig az idei évben tervezik a TinTag piacra dobását, mely beméri az elveszett, elhagyott vagy ellopott tárgyak pontos helyét. Ugyanakkor figyelmezteti arra is a tulajdonost, amennyiben a gyereke, kedvenc háziállata látókörön vagy a megengedett távolságon kívül tartozkodik.

Szivem, nem láttad a kulcsom? Nem tudod hol a telefonom, a kutyánk nyakörve? Nem találom a pénzárcám, vajon ellopták? Bizonyára mindenki számára ismerős a fenti jelenet. Mostantól ez már nem okozhat gondot, mivel két fiatal megtervezett egy olyan készüléket amely meghatározza és beméri az elvesztett, ellopott tárgyak helyszínét.

A piacfelmérés azt mutatja, hogy óriási igény van egy ilyen termékre, mivel már két héttel a weboldaluk indítása után, több százan felíratkoztak a megrendelésre. Szeptemberben a crowdfunding kampány indítása után  közel 50.000$ értékű megrendelést becsülnek. 2014 novemberig kiadnak 500 protótipust, a rendeléseket és a kész darabokat jövő év áprilisában tervezik piacra dobni.

Ha valami elveszett, pár másodperc alatt megtalálja a gazdáját

Kicsi méretének köszönhetően, a TinTag mérete csak pár centiméter, könnyen csatlakozható bármilyen tárgyhoz: kulcsra, táskára, akár kisállatunk nyakörvére is, kisbabánk hátitáskájára. A készülék rádiófrekvenciás kommunikációs protokoll alapú (Bloototh), egy mobil applikációval is rendelkezik amely Androidos telefonokon és iPhone-on műkődik. A jövőben kifejlesztik a Blackberry és a Windows  rendszeren alapuló telefonokra is. A nyomkövető készülék csipogással és led-es jelzéssel is jelez,  az elvesztett vagy ellopott tárgy pontos irányát, tartozkodását is mutatva.

Több telefonkészülékre is lehet csatlakoztatni

Abban az esetben amikor kisállatunk nyakörvjére csatlakoztatjuk a terméket fontos, hogy mindkét házastárs kapjon jelzést a kedvencünk helyzetéről, emiatt kifejlesztették a programot, egyszerre több telefonkészülékre is lehet kötni a gadgetet. Ezáltal a házastárs, barát-barátnő is egyidőben alkalmazhatja.

Ha kilépünk a hatókörből a készülék hotspotként szolgál

Mivel Bloototh alapú, ezáltal korlátozott a hatótávolság egészen 50 méterig. A fejlesztők erre a helyzetre is találtak megoldást. Abban az esetben ha kilépünk a meghatározott hatótávolságból, a készülék eleme hotspotként kezd szolgálni,ezáltal megnövelve a hatókőrt.

Mi történik ha egy tolvaj kezébe kerül a készülék?

Abban az esetben ha egy tolvaj kezébe kerül a lakáskulcsunk és nagyon búzgóan vissza szeretné nekünk szolgáltatni reménykedve abban, hogy a címünket is megtudja (persze miután lemásoltatta a kulcsot), nem sok sikerrel fog járni.

Mindegyik TinTag rendelkezik egy egyedi kóddal, mely által az elveszett tárgy visszakerülhet a tulajdonosához a lost and found community rendszernek köszönhetően. Természetesen személyes adatok megadására nincs szükség, biztosítva ezáltal a megrendelők adatvédelmét is.

A fejlesztők számára a legnagyobbb kihívást a jövőbeli tömegtermelés és a nemzetközi piacradobás jelenti. “Egy éves tesztelés és fejlesztés után egy crowdfunding kampányt fogunk elindítani szeptember elején az indiegogo.com-on, ami által nagymértékű megrendelésre számítunk. A kampány ideje alatt képesek leszünk felmérni mégjobban a piaci kapacitásokat a termékünkkel kapcsolatosan”.-nyilatkozta Chis Sándor, a TinTag társalapítója. Vig András szerint ezt követően a második óriási kihívást a piacradobás, a tömegtermelés jelenti nemzetközi területen. A tulajdonosok nem kérdőjelezik meg a termék versenyképességét és nagyon bíznak abban, hogy egy kompetitív és jó minőségű terméket fognak biztosítani a megrendelők számára. Ráadásul egy sor prémiumcsomagot, kedvezményeket, különleges ajánlatokat nyújtanak azok számára, akik szeptember 8.-ig felíratkoznak a cég weboldalára.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés