Connect with us

A lítium akksik kétszer tovább bírják majd

Kütyük

A lítium akksik kétszer tovább bírják majd

A Stanford kutatói újabb áttörést értek el.

Tíz évvel ezelőtt a telefonok még nem igényeltek annyi energiát, mint most, és gond nélkül bírtak 3-4 napot is egyetlen töltéssel. Ez azonban megváltozott, hiszen számos olyan technológia került azóta az eszközökbe, ami ma már elengedhetetlennek tűnik, például a HD kijelzők, 3G kapcsolat, bluetooth, WiFi, melyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy minden nap töltenünk kelljen mobiljainkat. Igaz már az akkumulátorok is fejlettebbek, de nem tudtak lépést tartani a XIX. század emberének igényeivel. Hetente jelennek meg olyan kiegészítők, és szoftverek, melyek megnövelik készülékeink üzemidejét, de a hírek szerint már nem kell sokat várnunk, hogy vége legyen ennek a korszaknak.

A Stanford kutatói újabb áttörést értek el ezen a területen, és megduplázták az akksik üzemidejét. Egy speciális módszerrel sokkal sűrűbben és ezáltal hatékonyabban tudták elhelyezni a lítiumot a panelben, valamint egy nanoszkopikus karbon pajzs segít stabilizálni a töltéssel rendelkező kémiai anyagokat, így a töltöttség ideje megnövekszik. Az eddig használt lítium-ionos akkumulátorokkal szemben, ez biztonságosabb és élettartama is hosszabb. Még mindig hosszú út áll a fejlesztők előtt, míg a telefonokba kerül a technológia, de jó tudni, hogy már közel járunk a megoldáshoz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő