Connect with us

technokrata

A haszontalan Yo app most életeket ment Izraelben

Kütyük

A haszontalan Yo app most életeket ment Izraelben

Az applikáció értesítést küld az állampolgároknak ha palesztin rakéta közeleg.

Sokan űztek gúnyt, a Bolondok napján megjelent Yo csevegőalkalmazásból, mely jelenleg életeket ment Izrael konfliktusoktól háborgó veszélyes zónáiban. Az állampolgárok ezen az appon keresztül értesülhetnek a közelgő rakétákról, melyeket a palesztin katonák indítanak. Ezt annak köszönhetik, hogy a Yo egyik partnere a Red Alert, mely valósidejű jelzést tud adni minden közelgő háborús veszélyről. Korábban a Red Color sziréna rendszert alkalmazták, de úgy gondolták nem elég feltűnő és hatékony a rendszer, így a RedAlertIsrael-t követve már okostelefonjaikon is értesülnek a robbantásokról, 15-90 másodperccel a becsapódás előtt.

Egy izraeli származású San Franciscó-i fejlesztő írta a programot mindössze 8 óra alatt, mellyel a kommunikáció ismerőseink felé mindössze egy “Yo” szócskára rövidül. Tulajdonképpen csak ennyit tud az app de meglepő, hogy milyen népszerűvé vált indulása óta, és több, mint 2 millióan használják már. A butuska program azonban igen hasznos lehet, ha a “Yo” egy közelgő rakétát képvisel. Az alkalmazással sokkal több állampolgárt érnek el másodpercek alatt, mint bármilyen eddigi módszerrel, ugyanis a Red Alert sokszor nem működött megfelelően, és nem használta ki a felhasználó elhelyezkedését sem értesítés előtt. Az adatokat, és a veszély részleteit az izraeli hadsereg biztosítja, és így remélhetőleg csökkenthetik a sérültek számát a jövőben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő