Connect with us

Magyar fiatalok Kínában tesztelik az 5G-t

5g

Kütyük

Magyar fiatalok Kínában tesztelik az 5G-t

2014. július 13-án tartották Pekingben a ’’Távközlési magvak a jövőnek’’ (Telecom Seeds for the Future) tanulmányút megnyitó ünnepségét, amelynek keretében tizenegy magyarországi egyetemi hallgató és oktató tanulmányozza két héten keresztül a legfejlettebb távközlési technológiákat, ezen belül a következő generációs – LTE és 5G – mobilhálózatokat a Huawei negyvenezer főt foglalkoztató shenzheni központjában.

A ’’Távközlési magvak a jövőnek’’ program a Huawei gyakorlatorientált tehetséggondozó képzése, melynek célja, hogy az informatika oktatás során tanultak és az iparban szükséges gyakorlati tudás között lévő távolságot áthidalja. „A tehetség és a tudás az ipar fejlődésének egyik mozgatórugója. Különösen igaz ez az információtechnológia (ICT) területére, amelynek fejlesztései folyamatosan változásokat hoznak az üzleti modellekben és a fogyasztói elvárásokban egyaránt. Ezért van égető szükség olyan szakemberekre, akik ezeket a kihívásokat kezelni tudják, és versenyképes tudással mozognak otthonosan az oktatásban, az iparban és a mindennapokban egyaránt.” – mondta Bin Yun Song, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója. A program keretében a Huawei közvetlen kapcsolatot hoz létre az oktatás szereplői és az ipar között, gyakorlat- és piacorientált képzést biztosít a résztvevőknek.

A Huawei 2014 tavaszán hirdette meg a programot Klinghammer István, korábbi felsőoktatásért felelős államtitkárral és Xiao Qian, kínai nagykövettel Magyarországon, amelyre valamennyi hazai felsőoktatási intézményből pályázhattak a távközlés iránt érdeklődő hallgatók, doktoranduszok és egyetemi oktatók. A beérkezett jelentkezéseket a Huawei szakmai bizottsága bírálta el. Az értékelés során figyelembe vették, többek között a tanulmányi előmenetelt és eredményeket, az iparágban eddig szerzett tapasztalatokat valamint a tudományos publikációkat is.

5g

A fiatalok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről (BME), a győri Széchenyi István Egyetemről (SZE) és a Budapesti Corvinus Egyetemről kerültek be végül a programba, akiket Pekingben a tanulmányút ünnepélyes megnyitóján Szilas Cecília, Magyarország Kínába akkreditált nagykövete és Philip Jiang, a Huawei Technologies Group globális elnök-helyettese köszöntött.

Péceli Gábor, a BME rektora a sikeres BME-s hallgatói jelentkezések után hangsúlyozta, hogy a felsőoktatás magas szinten tartásához változatlanul elengedhetetlen a nagyvállalatok bevonása.  Földesi Péter, a SZE rektora örömét fejezte ki, hogy a nagy hagyományú, kiterjedt munkaerőpiaci kapcsolatokkal rendelkező győri távközlési tanszékről szép számmal kerültek hallgatók a nemzetközi távközlési oktatási programba.

A programban a magyar fiatalok mellett több mint 20 ország – többek között Ausztrália, Franciaország, Hollandia, Nagy-Britannia, Németország, Marokkó, Indonézia, Svédország Thaiföld – hallgatói és oktató vesznek részt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő