Connect with us

technokrata

A Microsoft megjósolta a németek tegnapi győzelmét

Kütyük

A Microsoft megjósolta a németek tegnapi győzelmét

Cortana tudta, hogy az argentinok 1-0-ra ki fognak kapni a döntőben.

Már korábban is olvashattunk arról, hogy a Microsoft digitális asszisztense miként jósolja meg a labdarúgó világbajnokság eredményeit, és most hogy vége mérkőzéseknek, ideje közelebbről is megvizsgálni Cortana jóslásait. A vállalat egy speciális matematikai modell segítségével képes volt tökéletesen megjósolni a döntő mérkőzések eredményeit, és ezáltal a németek 1-0 győzelmét is az argentinok felett. Eredményeik a Bing keresőben Cortanán keresztül jutottak el a Windows Phone telefonokra.

Céljuk, hogy ezekkel a jóslatokkal a felhasználók egy sokkal izgalmasabb tartalomhoz jussanak, és ne csak a csupasz keresési eredményeket kapják meg – tette hozzá Craig Beilinson, a Microsoft kommunikációs igazgatója. A fejlesztőcsapat már más népszerű területen is alkalmazta ezen jóslási technikát, ilyen volt például a The Voice, a Dancing With the Stars és az American Idol tévéműsorok. Mivel az NBA eredményeinek előrevetítése kevésbé lett sikeres, a foci VB nagyszerű alkalomnak tűnt a villogásra, és meglepően helyes eredményeket produkáltak.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd