Connect with us

Új csomag a Telenortól: Olcsóbban barangolhatunk külföldön

roaming

Kütyük

Új csomag a Telenortól: Olcsóbban barangolhatunk külföldön

Új roaming szolgáltatásokkal lépett piacra a szolgáltató.

A Telenor július elsejétől új, az Európai Unió által előírtnál is kedvezményesebb hang és mobilinternet roaming szolgáltatásajánlatokat tesz elérhetővé ügyfelei számára, illetve az eddigieknél lényegesen olcsóbban mobilnetezhetnek. Ezen felül pedig – a hazai szolgáltatók közül egyedülálló módon – a MyTelenor alkalmazás segítségével minden pillanatban pontosan tudhatják, hogy hány percnyi beszélgetés vagy hány megabájt felhasználható adatforgalom áll még rendelkezésükre.

A Telenor új roaming szolgáltatásai megtervezését megelőzően felmérést végzett az utazási szokásokról. Az évente legalább egyszer utazó, magyar mobilhasználók körében végzett kutatás a telekommunikáció nélkülözhetetlenségét mutatja, amely szerint 10 utazóból mára már 8-an használnak valamilyen hang- vagy adatalapú roamingszolgáltatást. Érdemes megjegyezni, hogy míg a hangszolgáltatások népszerűsége az elmúlt években kevésbé változott, addig a mobilinternetes adatforgalomé a belföldi szokásokhoz hasonlóan már a külföldi használat esetén is jelentősen nőtt.

data-roaming-beach-phone

A Telenor új roaming szolgáltatásai kialakításakor minden ügyfelére gondolt: azokra, akik külföldön inkább csak neteznek, azokra, akik a beszélgetéseket preferálják, és azokra is, akik a kettő kombinációját alkalmazzák szívesen. Utóbbiak számára készült az EU Duo Napijegy, amely 1790 forintért az 1-es díjzónán belül nemcsak 50 MB adatforgalmat tartalmaz, hanem 30 percnyi hívást is nyújt az adott napon. Hosszabb időre utazóknak jöhet jól az EU Duo Hetijegy, ami 4990 forintért cserébe az 1-es díjzónán belül már 100 MB mobilinternetet és 100 perc beszélgetést tartalmaz a 7 napos érvényességi ideje alatt. Ráadásul mind a napi-, mind a hetijegy esetén a hívások fogadása teljes mértékben díjmentes az 1-es díjzónán belül az érvényességi időszakban. A 30, illetve 100 perc lejártakor megszakad az aktuális hívás, ekkor az ügyfél dönthet, hogy a normál roaming tarifával beszél tovább, illetve 30 vagy 60 extra percet rendel meg napijegyéhez, amelynek ára már csak 590 és 1290 Ft. Azon komoly felhasználók pedig, akik több mobilinternetre vágynak, 590 forintért 50 MB, míg 1290 forintért 100 MB adatforgalommal egészíthetik ki keretüket az adott felhasználási időszak végéig.

Az Instagram- és a Facebook-függők, akik itthon és külföldön is szinte kizárólag a világháló segítségével tartják a kapcsolatot ismerőseikkel, a Netroaming Napijeggyel 990 forintért 50 MB adatforgalmat bonyolíthatnak az 1-es díjzónán belül. Az opció párja a Netroaming Hetijegy, amely 1990 forintért 100 MB adatforgalmat biztosít a 7 napos felhasználási időszakra. A Netroaming Napi- és Hetijegyhez szintén megvásárolhatók extra megabájtok.

roaming

Az adatforgalmi keret túllépése esetén a Telenor nem számít fel túlforgalmazási díjat sem az EU DUO, sem a Netroaming jegyek esetében. A napijeggyel rendelkezők plusz költség megfizetése nélkül netezhetnek csökkentett sebességen, míg a hetijeggyel rendelkezők további megrendelésig nem érik el az internetet. Extra megabájtok vásárlása esetén természetesen újra kihasználhatják a mobilhálózat adta előnyöket.

A hagyományos mobilozáshoz ragaszkodó felhasználók kedvence lehet a 990 forintba kerülő Roaming Napijegy, amellyel 30 perc erejéig kezdeményezhetnek és fogadhatnak hívásokat az 1-es díjzónán belül. Azoknak, akik hosszabb időre utaznak külföldre, de 1-1 nap nem kívánnak ilyen sokat telefonálni, aRoaming Hetijegy az ideális megoldás, amely 1990 forintért cserébe 1 héten át összesen 60 percnyi híváskezdeményezési és -fogadási lehetőséget nyújt. A Roaming Napi- és Hetijegyhez szintén megvásárolhatók az extra percek.

Bővebben az új roaming szolgáltatásajánlatokról:

http://www.telenor.hu/roaming/roaming-hasznalataSzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő