Connect with us

technokrata

A verseny folytatódik: Nekimegy a Google az Apple-nek!

summer-post-image-songza

Kütyük

A verseny folytatódik: Nekimegy a Google az Apple-nek!

Alig 15 millió dollárért felvásárolta a Google a Beats konkurens Songza-t.

Az Apple hosszú ideig uralta a zenepiacot, az iTunes-szal ugyanis gyakorlatilag teljesen új helyzetet teremtettek, melyre évekig nem tudott reagálni a konkurencia. A streaming szolgáltatások azonban merőben új alapokra helyezték a fiatalok zenehallgatási szokásait, erre pedig későn reagált az Apple. A hiba kiküszöbölésére az idei évben felvásárolták a neves fejhallgatóiról és streaming szolgáltatásáról ismerté vált Beats-et, ám most újabb konkurenssel kell szembenézniük.

summer-post-image-songza

 

A Google ugyanis felvásárolta a Songza-t, mely leginkább a Beats Music konkurensének tekinthető, igaz annál jóval kisebb felhasználói bázissal rendelkezik. Az 5,5 milliós táborral rendelkező szolgáltatásért a New York Post információi szerint körülbelül 15 millió dollárt fizetett a Google, ez pedig jelentősen kevesebb az Apple-Beats üzlet 3 milliárdjánál.

Ugyan azt, hogy mihez kezd pontosan a Google az Songza-val, egyelőre nem tudjuk, ám valószínűsíthető, hogy a Google Now segítségével egy minden eddiginél személyesebb élmény létrehozásán dolgoznak a cég mérnökei.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek