Connect with us

technokrata

A Samsung uralja az okostelefon piacot

Models hold new Galaxy S III devices as they pose for photographers during an event to launch the smartphone in the local market at the headquarters of Samsung Electronics in Seoul

Kütyük

A Samsung uralja az okostelefon piacot

A legfőbb konkurensek együtt sem érik el a dél-koreai vállalat eladásait.

Az már régóta nem titok, hogy a Samsung modelljei dominálják az okostelefonok piacát, a dél-koreai vállalat elképesztő népszerűségnek örvend. Az IDC által végzett felmérés ugyanakkor mégis drámai eredményt hozott, a Samsung ugyanis több okostelefont értékesít egymagában, mint a főbb konkurensek összesen.

samsung money

2014 első negyedéve során a piac 30,3%-át uraló Samsung összesen 85 millió okostelefont adott el. Az Apple 15,5%-ot szerzett meg, a Huawei illetve a Lenovo 4,9 és 4,6%-ig jutott, míg az LG a piac 4,4%-át birtokolja. Ők négyen így is 0,9%-kal elmaradnak az Apple eredményétől, így gyakorlatilag nyugodtan mondhatjuk, hogy a Samsung már-már egyeduralkodó a szegmensben. A többi, kisebb szereplő 40,4%-on áll, ám ez több tucatnyi, világszinten nem túlságosan népszerű gyártó eredményéből tevődik össze.

Az IDC szerint egyébként a trend folytatódik, így 2014-ben minden eddiginél több, 1,2 milliárd okostelefont szállíthatnak le a gyártók, ez pedig 200 millióval nagyobb mennyiség, mint a 2013-bn elért eredmény.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom