Connect with us

technokrata

Már hivatalosan is a Microsofté a Nokia

gsmarena_001-22

Kütyük

Már hivatalosan is a Microsofté a Nokia

Április 25-től lezárult a mobiltelefónia egy korszaka.

A mai naptól hivatalosan is a Microsoft tulajdonába tartozik a Nokia mobiltelefonos részlege. A 8 hónapja tartó üzlet így végre révbe ért és egyúttal azt is jelenti, hogy búcsút inthetünk a készülékeken található patinás márkanévnek. A BUILD konferencián bemutatott Lumia 630, Lumia 635 és Lumia 930 után ugyanis már csak a Microsoft Mobile feliratot találjuk majd a képernyők fölötti területen. A Lumia felirat szerencsére nem tűnik el, így a Surface után ez is a Microsoft márkanevei közé tartozik majd.

gsmarena_001-22

A Stephen Elop által irányított Devices Group foglalkozik majd az okostelefonok fejlesztésével, így a jövőben ennek a részlegnek dolgoznak a Nokia korábbi alkalmazottai. Az már biztos, hogy két gyárat nem vesz át a Microsoft, így bezár a 200 főt foglalkoztató dél-koreai üzem. Az indiai gyárról egyelőre még nem döntöttek, ám a HTC érdeklődik a létesítmény iránt, így elképzelhető, hogy a végén a tajvani gyártó készülékeit szerelik majd össze.

A Microsoft 5,44 milliárd eurót fizetett a finn gyártó  Devices & Services üzletágáért, azonban a Solutions and Networks, az Advanced Technologies és a HERE továbbra is a Nokia részét képezi majd. A finn óriás jövő hét kedden tart majd nyilvános sajtótájékoztatót, vélhetően itt ismertetik majd a további terveiket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle