Connect with us

technokrata

Karácsonyig megjönnek a 64 bites mobilok

64bit

Kütyük

Karácsonyig megjönnek a 64 bites mobilok

Az ARM egyik vezető beosztású személyisége szerint az ünnepi szezonban már több 64 bites mobil közül is választhatunk majd.

Óriási dömping várható a 64 bites processzorral szerelt okostelefonokból legalábbis Tom Lantzsch, az ARM a vállalati stratégiáért felelős részleg ügyvezető alelnöke szerint. Lantizsch kifejtette, hogy rengeteg megkeresés érkezett hozzájuk a gyártóktól, pedig korábban úgy gondolták, hogy a vállalati szektoron kívül kevés érdeklődésre tarthat számot egy ilyen megoldás, ám az iPhone 5S bevezetése óta mégis ebbe az irányba fordult a piac.

64bit

Egészen konkrétan a Cortex-A53-asról van szó, mely akár már a karácsonyi szezon előtt piacra kerülhet, így a gyártók már az ünnepek előtt piacra dobhatnák az ilyen megoldással szerelt mobiljukat. Alighanem, akárcsak néhány évvel ezelőtt a PC-s processzoroknál, itt is kell még idő, mire ténylegesen kihasználhatjuk a 64 bit adottságait, ám később minden bizonnyal minden eddiginél erősebb eszközökkel örvendeztethetnek majd meg minket a gyártók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom