Connect with us

technokrata

Menet közben cserélhetünk akkut a Google mobilján

obzfmqhzs7sv6tfeg7na

Kütyük

Menet közben cserélhetünk akkut a Google mobilján

Új részletek kerültek napvilágra a Google Project Ara nevű eszközéről.

A keresőóriás már korábban felkeltette az érdeklődést, amikor bejelentette Project Ara néven futó eszközét, amely nem más, mint egy moduláris készülék. A lényeg, hogy a telefon nem fizikailag egész, hanem több, meghatározott méretű darabból épül fel, ezeket a modulokat pedig szabadon cserélgethetjük, ezzel megváltoztatva az eszköz fizikai és hardveres tulajdonságait. Most a Google kiadta a hivatalos fejlesztőkészletet az Ara-hoz, ezzel egyidőben pedig néhány újabb finomságot is elárultak vele kapcsolatban.

gsmarena_001-1

Például igen érdekesen hangzik, hogy ha az akkumulátor lemerül, akkor menet közben, kikapcsolás nélkül kicserélhetjük azt, elvégre csak leválasztjuk a megfelelő modult, majd betesszük a helyére a másikat. De az se akármi, hogy egyszerre akár két akkumulátorunk is lehet, melyeket persze egyszerre is tölthetünk vagy az is megoldható, hogy az egyikről egy másik mobilnak adjuk energiát. Ugyanígy szabadon csatlakozathatunk egy tetszőleges kameramodult vagy pulzusmérőt vagy bármilyen más szenzort, kiegészítőt.

gsmarena_002

A kiadott rajzok alapján már jobban elképzelhető, miként is fog kinézni a Project Ara, valamint az is kiderült, hogy egyelőre háromféle standard méret közül választhatunk majd. A Google tervei szerint a felhasználók az extra modulokat közvetlenül a Play áruházból vásárolhatják majd meg. Az idén még további fejlesztői extrák válnak elérhetővé, az első ilyen konstrukciójú telefon pedig 2015 elején debütálhat.

gsmarena_003z9wvlmplbc24wz3yojbhobzfmqhzs7sv6tfeg7naSzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle