Connect with us

technokrata

Bemutatkozott a Windows Phone 8.1

BUILD-2014-Developer-Conference-What-Windows-Phone-Fans-Should-Expect

Kütyük

Bemutatkozott a Windows Phone 8.1

Számos ponton frissítette rendszerét a Microsoft.

Hosszú várakozás után végre hivatalosan is leleplezte a Microsoft a mobil operációs rendszerének legújabb verzióját. A Windows Phone 8.1 végre elhozza a Google-nél és az Apple-nél már régóta megtalálható személyi asszisztenst, ezzel egy fontos lemaradást pótolt a Microsoft. A Cortana merít a konkurenciánál már használt megoldásokból, hiszen amellett, hogy meg tudja mondani az elkövetkezendő napok időjárását és a legfontosabb sportesemények eredményeit, képes személyre szabott információkat is adni, csakúgy mint a Google Now. Ezt elsőként a Bing és a Foursquare segítségével teszi, később azonban újabb szolgáltatásokkal is kompatibilissá válhat az újdonság.

BUILD-2014-Developer-Conference-What-Windows-Phone-Fans-Should-Expect

Az asszisztensen kívül más újdonságokkal is készült a Microsoft, ezentúl a rendszer része lesz például a régóta várt értesítősáv is, ahonnan nemcsak a legújabb eseményeket tudhatjuk meg, de a készülék beállításait is vezérelhetjük. Szintén sokan várták a témaválasztás lehetőségét is, mostantól lehetőségünk van a rendszerünket testre szabni, azaz akár átlátszóvá is tehetjük a csempéinket, hogy aztán háttérképpel dobjuk fel a telefon képi világát.

WP8.1-rec2

Megérkezett az Internet Explorer 11 is, a jövőben már jelszókezelővel és privát móddal is találkozhatunk a böngészőben, illetve a fejlesztők egy olvasómódot is beépítettek, melynek segítségével könnyebbé válik a dokumentumok olvasása. Megjelent az androidos készülékeken már ismert swype funkció is, a Wordflow nevet kapó újdonság segítségével nem kell ujjunkat felemelnünk a képernyőről, a telefon a mozdulatsorból igyekszik kitalálni, hogy mit akarunk írni.

A Windows Phone 8.1 végső kiadásának megjelenése a következő hónapokban várható, ám április 10-től már letölthetik a fejlesztők a Microsoft nagy reménységét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák