Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Európai Parlament megszavazta a roamingdíjak eltörlését

Kütyük

Az Európai Parlament megszavazta a roamingdíjak eltörlését

Megszavazták a roamingdíjak eltörlését és a fogyasztói jogok kiterjesztését, valamint a távközlési piac fejlődését elősegítő intézkedéseket.

Az Európai Parlament a mai napon a „behálózott kontinens” elnevezésű (az egységes távközlési piacról szóló) bizottsági rendeletjavaslat általános szavazásának részeként megszavazta a roamingdíjak 2015 karácsonyától hatályba lépő eltörlését.

Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke így fogalmazott:

„Döntésével az EU a polgárok mellett tette le a voksát. Felszámolni az akadályokat, könnyebbé tenni az emberek életét és csökkenteni költségeiket – voltaképpen ez az Unió legfontosabb hivatása.”

„Mindennapjainkban szinte mindannyian függünk a mobiltelefon- és internetkapcsolattól. Ezért tudnunk kell, mit vásárolunk, biztosnak kell lennünk abban, hogy nem vezetnek bennünket az orrunknál fogva, illetve lehetőséget kell kapnunk arra is, hogy adott esetben meggondoljuk magunkat. A szolgáltatóknak pedig meg kell adni a lehetőséget, hogy mindenkihez eljuthassanak, amit a most elfogadott rendelet nagyban megkönnyít számukra. Ezzel mindenki csak nyerhet.”

roaming

„2010-ben ígéretet tettem rá, hogy 2015 végéig felszámolom a roamingdíjakat – most egyetlen lépésre vagyunk ezen ígéret megvalósulásától.”

„Az igencsak szembetűnő roamingdíjak mellett kézzelfogható közelségbe került számos más akadály felszámolása is, hogy az európai polgárok bárhol a kontinensen nyílt és problémamentes kommunikációs hálózathoz jussanak”.

Következő lépésként az EU tagállamai tanulmányozzák a rendeletet, és a Bizottság reményei szerint 2014 végére megszülethet a végső megállapodás annak szövegéről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés