Connect with us

Bemutató: Kingston Mobile Wireless – zsebtárhely

wireless

Kütyük

Bemutató: Kingston Mobile Wireless – zsebtárhely

Megismerkedtünk a Kingston aprócska eszközével.

Évek óta elképesztő mértékben nő a gépeinken tárolt adatok mennyisége. Míg korábban a kazetták és a lemezek világában az emberek sokszor polcokon tárolták vaskos kötegekben a számukra fontos dolgokat, addig mára legtöbbször mindössze a számítógép beépített merevlemezén foglalnak helyet. Ha esetleg mégis kevésnek bizonyulna a tárhely, sokan vásárolnak egy külső wichestert. Igen ám, de mi van akkor, ha mobil eszközünknél lenne szükség egy hasonló megoldásra? Erre próbál megoldást nyújtani a Kingston újdonsága.

Működés

Az aprócska dobozban érkezett tesztkészülék egy vezeték nélküli tárhely, ám beépített memóriája nem lévén, az SD kártyánkon lévő adatokat képes továbbítani az eszközeink fele. A FAT, FAT32, exFAT és NTFS fájlrendszerrel megbírkózó Mobile Wireless-be egy 1800 mAh-es akkumulátor került, mely számomra körülbelül 4,5-5 órás üzemidőt biztosított egy töltéssel. Vész esetén egyébként képes a telefonunk feltöltésére is, ilyenkor természetesen jelentősen csökken az aprócska eszköz üzemideje.

mobilelite-iphone

A készülék működéséhez csupán egy, az Apple vagy a Google áruházából letölthető szoftverre van szükség, ezután kezdődhet a beállítás. Súlyos hiba, hogy az eszközre csak WiFi-n keresztül tudunk csatlakozni, ami miatt a legtöbb telefon azonnal lekapcsolódik az otthoni hálózatról, így leginkább útközben tudnám ajánlani, otthon bosszús perceket okozhat.

mobilelite-usb

Azt viszont el kell ismerni, hogy adatkapcsolat terén nincs probléma, az első beállítás elvégzése után 2 GB-os fájlméretig gyors sebességgel érhetjük el az adatainkat. Bizonyos formátumokat – például a zenéinket – a cég gyári alkalmazása indítja el, ám a legtöbbet csak úgy tudjuk használni, ha van megfelelő szoftver a telefonon. Akadt viszont olyan kiterjesztés is, amivel nem tudott mit kezdeni a Kingston programja, ilyenkor letölthettem a telefonomra, hogy az intézze el a piszkos ügyletet.

Szükséges-e?

A piac egy igen apró szeletét célozza meg a Kingston ezzel a modellel, hiszen leginkább a sokat utazó, a telefonjuk tárhelyénél jóval többet igénylő emberek a célcsoport. A 12 ezer forint körüli ár ennek fejében talán nem túl vészes, hiszen akik igénylik azok számára nem megterhelő, ám az már most biztos, hogy nem ezzel a készülékkel fog komolyabb sikereket aratni a gyártó.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom