Connect with us

Hirdetés

technokrata

Okostelefon kezeli majd a hűségkártyát is

Kütyük

Okostelefon kezeli majd a hűségkártyát is

Gőzerővel készül a SuperShop a MobilTárca rendszer indulására.

A boltokban a fizetés mellett ugyanis a pontgyűjtő kártyák kezelése is virtualizálódik. A művelet 1-2 másodperc alatt lezajlik, a rendszer felírja a pontokat, vagy levonja azokat, ha a hűségkártya egyenlegét használjuk vásárlásra. Ehhez elkészült a SuperShop alkalmazása, amelyet a Laurel Cégcsoport tagja, az ERBA 96 Kft. fejlesztett ki.

A MobilTárca fejlesztése nem áll meg ott, hogy a klasszikus bankkártyát kiváltja, képes kezelni a hűségkártyákat is. A SuperShopnak már elkészült az az alkalmazás, amellyel az új rendszerben is működik majd a pontgyűjtés. A háttérrendszert az ERBA 96 Kft., a Laurel Cégcsoport tagja fejlesztette ki – nyilatkozta a társaság projektkoordinátora.

Bodó Réka elmondta, a tesztelésben részt vevő felhasználók letölthetik az okostelefonra a SuperShop alkalmazást, vagyis egy virtuális kártyát kapnak, amellyel plasztik kártya helyett a mobiltelefonjuk használatával élvezhetik a kedvezményeket, gyűjthetik a pontokat. Fizetéskor elég csak odaérinteni a mobilt a leolvasóhoz, amellyel a pontgyűjtő egyenleget is azonnal módosítja az alkalmazás.

How-to-stop-an-electronic-payment

Magyarországon már élesben tesztelik a MobilTárca rendszerét. A megoldás előnye, hogy nem kell külön bankkártyát hordani a tárcánkban, az okostelefon SIM kártyáján lévő banki egyenleget használhatjuk, amely lényegesen gyorsítja és biztonságosabbá teszi a jelenlegi fizetési procedúrát. A mobilon beállíthatunk limitet ugyanúgy, mintha kártyát használnánk– mondta el Bodó Réka.

A SuperShop alkalmazása a MobilTárca kommunikációs platformját, az úgynevezett NFC (Near Field Communication) technológiát társítja a jelenlegi pontgyűjtő háttérrendszerrel. A jelenleg forgalomban lévő okostelefonoknak mintegy tizede már most alkalmas a MobilTárca használatára, a gyártók, forgalmazók felvilágosítást tudnak adni arról, konkrétan mely típusok lesznek megfelelőek – tette hozzá a szakértő.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés