Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre jobban terjed a Windows Phone

Kütyük

Egyre jobban terjed a Windows Phone

Európában továbbra is egyre népszerűbb a Microsoft rendszere.

Korábbi eredményeihez képest rekordot ért el a Windows Phone. A folyamatos terjedésnek köszönhetően a Microsoft rendszere mára 9%-os részesedést ért el az európai piacon, ezzel a dobogó harmadik fokára állhat fel a Kantar által végzett felmérésben.

A legnagyobb növekedést Franciaországban tudhatta magáénak a rendszer, itt most 12%-os részesedést ért el, Angliában pedig 10,8%-on áll a mutató. A siker leginkább a Nokia középkategóriás modelljeinek  a Lumia 520-nak és Lumia 620-nak tudható be, a Microsoft szerint ezen készülékeknek nagy szerepük van abban, hogy az elmúlt időszakban nőtt a platformra irányuló figyelem.

gsmarena_002-25

Nem ennyire rózsás a helyzet Olaszországban, itt a korábbi 10,3%-ról 9,5%-ra csökkent a részesedés, súlyosabb viszont, hogy Kínában közel megfeleződött a Windows Phone piaca hiszen az egy évvel korábbi 4,7%-ról 2,1%-ra estek vissza. Szerencsére Ausztráliában és az USA területén továbbra is felszállóágban van a Microsoft hiszen míg előbbinél 2,8%-os növekedés után idén 6,5%-on áll a mutató, addig utóbbinál már elérték a 3%-ot.

Európában jelenleg még mindig a Google androidja uralja a piacot, a zöld robot 70,1%-ot hasított ki a tortából, őt az Apple iOS követi 16,1%-al míg a BlackBerry-nek 2,4% jutott.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés