Connect with us

technokrata

Nehezen kezelhető a Windows Phone 8

Senior businessman using smartphone

Kütyük

Nehezen kezelhető a Windows Phone 8

Egy új kutatás szerint a konkurenseknél nehezebben használható a Microsoft rendszere.

A Microsoft minden lehetséges helyen igyekszik bizonyítani, hogy a felhasználóknak érdemes áttérni a Windows Phone rendszerre, mivel az könnyen kezelhetőbb a konkurenciánál. A Pfeiffer Report  által végzett felmérés viszont épp ennek az ellenkezőjét derítette ki,  a kutatásban részt vett személyek ugyanis egyöntetűen a Microsoft rendszerét hozták ki a legkevésbé használhatónak.

Meglepő, de az utolsó hely épp amiatt alakult ki, amire a cég a legbüszkébb: A minden mástól eltérő felületre. A Pfeiffer Report  szerint annak, aki nincs otthon a technológia világában, egy ennyire más megközelítés sok problémát okozhat, így nem meglepő, hogy a tesztben résztvevő személyek tetszését nem nyerte el a Windows Phone 8. A 4. helyre a BlackBerry 10 futott be, ezt azzal indokolták, hogy sok funkció előhívására nincs egyértelmű mód, a rendszer egyértelműen a gesztusvezérlésre épít, amihez tanulás szükséges.

image88

A dobogó legalsó fokára a Samsung TouchWiz felületével felvértezett Android fért fel, a kutatók indoklása szerint mindössze azért nem tudta megszorongatni az Apple rendszereit, mert bár könnyen és logikusan használható, bizonyos megoldások mára kissé idejétmúltak.

Második helyre az iOS 6 futott be, az Apple előző rendszerét tartják a legkönnyebben kezelhetőnek, ám állításuk szerint ez épp ezért van, mert annyi funkció hiányzik belőle, hogy azok nélkül az iOS 6 felépítése a leglogikusabb lehet.  Nem meglepő tehát, hogy az első helyet az iOS 7 szerezte meg. A győzelem a kutatók szerint egyértelmű volt, mivel az Apple rendszere biztosítja a legkönnyebb és legkézenfekvőbb használatot, méghozzá úgy, hogy jelenleg nincs a piacon olyan operációs rendszer, amely ilyen sebességgel terjedne a felhasználók körében.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle