Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forgatható kamerával jön az Oppo N1

Kütyük

Forgatható kamerával jön az Oppo N1

Meglepően jól sikerült készülékkel rukkolt elő a kínai vállalat.

Különleges, forgatható kamerával felszerelt mobilt mutatott be tegnap este az Oppo. A feltörekvő kínai vállalat nem bízta a véletlenre, amikor a készülék megalkotásáról döntött, az N1 minden szempontból egy komolyan vehető készülék lett. Az 5,9″-es FullHD kijelzővel érkező phablet az ismert fejlesztőcsoport, a CyanogenMOD által erősen módosított Android verzióra épül melyet  Color OS-nek neveztek el a vállalat marketingesei.

oppo-n1

Az biztos, hogy szerénységből volna még mit tanulniuk, hiszen a bemutatón az iPhone-t egy első generációs érintőképernyős berendezésnek nevezték, míg az N1 szerintük elhozza közénk a második generációt. Ezt azzal indokolták, hogy a hátlap támogatja a gesztusvezérlést, így például görgethetünk a weboldalakon, vagy akár érintésre elindíthatjuk a hangfelvételt.Ha a fejlesztőknek kiadják a megfelelő komponenseket, akkor sok másra is használható lesz a különleges hátoldal.

A legérdekesebb funkció mégis a 13 megapixeles kamera, mely forgatható, így egy személyben váltja ki az előlapi és a hátoldali egységet is.  A 206 fokos szögben rögzíteni képes kamera mellé dupla LED villanó is került, így este sem akadály a fotók készítése.

Oppo-N1-Press-Images-002-Camera-1280x720

A fedél alá egyébként egy meglehetősen szokványos csúcsmodell hardverét rejtették, a négymagos, 1,7 GHz-en üzemelő Krait processzor és a 2 GB RAM igen erős, ám erre már nem kapjuk fel a fejünket. A beépített memória mérete 16 vagy 32 GB lehet, akinek ez kevés, az várakozhat a 64 GB-os kiadásra, ugyanis microSD bővítésre nincs mód. A funkciók tárházából nem maradt ki a Bluetooth 4.0 és az NFC támogatás sem, illetve Wifi ac szabvány támogatása is üdvözítő.

Oppo_N1_O-Click

A készülék mellett egy különleges távirányítót is leleplezett a kínai vállalat. A készülék csomagolásában megtalálható,O-Click remote névre hallgató tartozék a Bluetooth párosítás után képes az üzenetek, telefonhívások jelzésére, illetve akár távirányítóként is szolgálhat a kamera alkalmazásban.

A készülék itthoni megjelenéséről és a hivatalos árról egyelőre nincs információ, ám szürke importban minden bizonnyal rövidesen megjelennek hazánkban is az Oppo N1 példányai.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés