Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eltűnhetnek a roaming díjak

Kütyük

Eltűnhetnek a roaming díjak

Rövidesen eltűnhet minden külföldön mobilozó réme a roaming.

Legkésöbb 2016-ig megszűnhetnek az Európai Unió területén a roaming díjak. A Neelie Kroes alkotta és az Európai Bizottság által szerdán elfogadott ultimátum szerint a szolgáltatóknak biztosítaniuk kell majd az ügyfeleik számára, hogy azok külföldön is a hazai tarifának megfelelő áron telefonálhassanak.

European commissioner for competion, Dutch,  Neelie Kroes

Kroes egyébként az egyik legnagyobb szószólója a telekom piacon történő változást sürgetőknek, a hölgy a roaming díjak változtatása mellett több más, mindenki számára érdekes ügyben is változtatásra szólította fel a szolgáltatókat. Az általa alkotott, vastag csomagban az Európai Bizottságnak átnyújtott javaslatok között szerepel például az előfizetési csomagok és a mobil adatátvitellel kapcsolatos kérdések megregulázása. Az előfizetőknek például meg lehetne határozni, hogy mennyit költenének és ha a forgalom 80%-ához elérnek, akkor kötelező lenne a szolgáltatónak egy üzenet elküldése, melyben tájékoztatja a felhasználót a rövidesen elérkező limithez. Szabadabban rendelkezhetnek majd az ügyfelek az előfizetéseikkel, ha ugyanis valaki felbontaná a szerződését, az fél év után bármikor megteheti, az egyetlen feltétel, hogy egy hónappal előtte jelezni kell.

roaming

Emellett komoly változások várhatnak a mobil adatátvitel területén is. A távközlési szolgáltatók elfelejthetik azt a korszakot, amikor egy megadott szolgáltatást korlátoztak, a jövőben egy mobilinternetes csomagba nem lehetne beépíteni videóhívást korlátozó kitételeket. Kötelezővé válhat majd a minimum sávszélesség feltüntetése is, az eddigieknél sokkal jobb, olvashatóbb módon és fontos változás, hogy valós sebességet kell megadni, az elméleti – tehát minimum 0 kbps- adatokat nem fogadják el.

A tervek megvalósulására egyelőre nincs 100%-os garancia, de Kroes már több ízben is sikerrel vitte végig a bizottságon a terveit, így most is -maximum néhány apró módosítással- elfogadhatják a beadott javaslatokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés