Connect with us

technokrata

Imádjuk a mobilos videózást

mvb_1200x8041

Kütyük

Imádjuk a mobilos videózást

Az Ericsson felmérése szerint a válaszadók 72 százaléka legalább hetente használja mobileszközét videó megtekintésére.

A kutatás érdekessége, hogy 42 százalék az otthonán kívül néz videótartalmakat okostelefonján vagy tabletjén. A felhasználók 75 százaléka egyszerre több feladatot is végez a mobiljával, miközben TV-t néz.

Szintén új trend, hogy a felhasználók ugyanazt a tartalmat több helyről és több alkalommal is megtekintik. A felhasználók általában rövidebb videórészleteket néznek, és ezeket saját maguk hozzák létre azzal, hogy teljes hosszúságú TV-műsorokat és filmeket saját igényeik szerint állítanak le, majd indítják újra.

mvb_1200x8041
Az emberek 82 százaléka legalább havi rendszerességgel használja a YouTube-ot, ezzel együtt a válaszadók több mint fele azt állította, hogy a számítógépük és az internetcsatlakozás szerves részét képezi a TV- és videónézési szokásaiknak. Azért nem kell temetni a hagyományos tévét sem, mert a válaszadók 36 százaléka érzi még mindig úgy, hogy a televíziózási szokásaik igen fontos része az élő sportesemények megtekintése.

A felmérésre Brazíliában, Kanadában, Chilében, Kínában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Mexikóban, Oroszországban, Dél-Koreában, Spanyolországban, Svédországban, Tajvanon, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban került sor. Összesen 30 otthoni interjúra, valamint 15 ezer szélessávú felhasználókkal készített online interjúra került sor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák