Connect with us

technokrata

Olcsó telefonokat dob piacra a Nokia

nokia107

Kütyük

Olcsó telefonokat dob piacra a Nokia

Két új, hagyományos billentyűzettel szerelt telefont dob piacra a finn vállalat.

A Nokia úgy érezte, van még potenciál az olcsó, nyomógombos telefonokban ezért nem csak egy, hanem rögtön két új modellel jelent meg a piacon. A Nokia 106 és a két kártya használatát is lehetővé tevő 107 Dual SIM első látásra nagyon hasonlóak, az apróbb különbségek mind a felszín alatt vannak.

A 106-ba ugyanis egy 800 mAh-es akkumulátor került, amivel a gyártó állítása szerint 35 napig tud készenlétben várakozni a 74,2 készülék. A 75,8 grammos 107 már egy erősebb, 1020 mAh-es egységet kapott, ezzel 36 napig tart ki a telefon. Szintén a 107 Dual-SIM kiváltsága a microSD bővíthetőség is, az akár 16 GB-os kártyával pedig a finn vállalat szerint 3000 dalt is hallgathatnak a felhasználók.

nokia107

Eddig tartottak a különbségek, innentől viszont mindkét készülék gyakorlatilag megegyezik. A megjelenítés szerepét egy 1,8″-es, 65 ezer színű TFT kijelzőre bízták, a rendszert pedig egy Series 30 képviseli. Mindkét telefon 14,9 mm-es vastagsága megegyezik, a billentyűzetük pedig por és vízálló is. A szolgáltatások közül az FM rádió és a LED villanó sem maradt ki.

A 23 illetve 25 dolláros áron piacra kerülő modellek szeptembertől jelennek meg a boltok polcain, ám a hazai bevezetés időpontját egyelőre homály fedi.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp