Connect with us

technokrata

Felcsatolható objektíveket mutathat be a Sony

rsz_sony-dsc-qx100

Kütyük

Felcsatolható objektíveket mutathat be a Sony

Okostelefonokra lehetne felszerelni a Sony új objektívjeit.

Fotósok milliói tartják, hogy egy mobiltelefonos kamera soha nem lehet olyan jó, amilyen egy fényképezőbe kerül. Bár vannak próbálkozások, és a technológia is fejlődik, igazi áttörést még sem aratott senki a témában. Ugyanis manapság nem elég, ha egy telefonnal jól lehet fotózni, fontos a szép külső és a kecses formaterv is, márpedig a kettő nem mehet egyszerre.

rsz_sony-dsc-qx10

Úgy néz ki, hogy a Sony megtalálta a megoldást, ugyanis kettő, Android és iOS rendszerű telefonon is használható, külső objektív bemutatására készülnek. A  kiszivárgott fotókon is szereplő DSC-QX10 és DSC-QX100 egyaránt rendelkezne saját Bionz processzorral, képérzékelővel és SD kártya olvasóval is. Külön gombok viszont nem kapnak rajtuk helyet, hiszen kezelésük az okostelefonra telepített alkalmazáson keresztül történne.

rsz_sony-dsc-qx100

Az elkészült fotók minőségét minden bizonnyal nem éri majd nagy kritika, hiszen a QX10 18 megapixeles képet készítene a QX100 pedig 20,2 megapixelben örökítené meg az élményeket. A két újdonság hivatalos bemutatója információk szerint a szeptember 4-én kezdődő IFA-n várható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák