Connect with us

technokrata

Visszaesőben az Apple és a Samsung

Passerby photographs Apple store logo with his Samsung Galaxy phone in central Sydney

Kütyük

Visszaesőben az Apple és a Samsung

Mindkét vállalatnak csökkent a részesedése az okostelefon piacon.

Az IDC legújabb elemzései alapján kiderült, hogy  2013 második negyedévét továbbra is a Samsung és az Apple uralta, legalábbis ha az okostelefon piacról van szó. Üröm az örömben, hogy bár a dominanciájukat megtartották, mind a kettőjük részesedése visszaesett az elmúlt negyedév folyamán. A 3 hónap alatt összesen 237,9 millió készülék talált gazdára, ebből 72,4 milliót tett ki a dél-koreai vállalat logójával felvértezett darabok száma. Ez 30,4%-os részesedésre elég, ami enyhe visszaesés a 2012-es év azonos időszakában tapasztalt 32,2%-hoz képest.

Passerby photographs Apple store logo with his Samsung Galaxy phone in central Sydney

A részesedés csökkenéséért leginkább az LG és a Lenovo okolható. Míg a dél-koreai cégóriás 2012-ben 3,7%-os hasított ki a piac tortájából, addig idén ez már 5,1% lett. Kínai társa is hasonló pályát futott be, az idei év második negyedévében 4,7%-on áll a részesedésük mely 1 év alatt 1,6%-os emelkedést jelent.

logosamsung

Mindeközben szomorúan vehették tudomásul az Apple-nél, hogy cégük 16,6%-ról 13,1%-ra esett vissza. Ennek oka nyilvánvalóan a termékkínálat stagnálása lehet, hiszen már szeptember óta nem mutattak be új készüléket. Az iPhone 5C és az iPhone 5S bemutatása tehát nagyot fordíthat a részesedésen, igaz ez legkorábban a negyedik negyedévi adatokban fog meglátszani.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp