Connect with us

technokrata

Here Drive+: Méregdrága navigáció a Nokiától

gsmarena_001-49

Kütyük

Here Drive+: Méregdrága navigáció a Nokiától

Nem Nokia tulajdonosok számára is elérhető lett a finnek navigációja, igaz borsos ára miatt vélhetően kevesen vásárolják majd meg.

A Windows Phone készülékek közül a Nokia modelljei rendelkeztek a legnagyobb ütőkártyával, a beépített navigációval. A finn vállalat hosszú évek óta árulja készülékeit beépített térképszolgáltatással, ez a Microsoft platformjára való áttéréskor sem változott.

gsmarena_001-49

Most azok is megnyugodhatnak, akik valamilyen másik gyártó által készített, Windows Phone rendszerrel szerelt telefont birtokolnak. A Nokia ugyanis elérhetővé tette a HERE Drive+ térképalkalmazását, mely ingyenes hangalapú navigációval is jön. A bökkenő csak az, hogy bár a kedves hang ingyen szól hozzánk, a térképért bizony 34,99 eurót kell fizetni. Ez nem kevés összeg és tekintve, hogy a Windows Phone alapú készülékek mindössze 20%-a származik más gyártótól, nem valószínű, hogy nagy népszerűségre tesz majd szert a szoftver. Így tehát nem is teljesen érthető lépés a szoftver piacra dobása, de elképzelhető, hogy valamilyen Microsofttal között alku van a háttérben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek