Connect with us

technokrata

Nem áll túl jól a HTC szénája

fae6HTC-Logo

Kütyük

Nem áll túl jól a HTC szénája

Bár úgy nézett ki, hogy a második negyedév sikeres lesz, az utolsó hónap mégis visszaesést tartogatott a tajvani gyártó számára.

Közzétette a második negyedévre vonatkozó előrejelzését a HTC. A márciustól júniusig tartó időszakot felölelő jelentés egészen a 6. hónapig pozitív képet fest, ám az év közepén valami rosszul sült el, ekkor ugyanis erős visszaesést voltak kénytelenek elkönyvelni. Május végéig még volt ok az örömre, hiszen hónapról hónapra folyamatosan növekedett a bevétel, – áprilisról májusra például közel 40 %-al-, ám júniusban kifogyott a lendület, és közel 24%-ot estek a bevételek.

fae6HTC-Logo

 

Ha az egész időszakot nézzük, akkor  2,36 milliárd dolláros teljes bevétel mellett 34.9 millió dolláros profitot tettek zsebre, a nettó bevétel  pedig 41,6 millió dollár volt. Az adatok hozzávetőleg megfelelnek az elemzői várakozásoknak akik 2,3 milliárd dolláros profitot vártak, igaz az általuk prognosztizált  67,2 millió dolláros nettó bevétel végül nem lett meg.

A tajvani gyártó természetesen nem adta fel, a nemrég bemutatott alsókategóriás Desire 200 mellett hamarosan érkezik a One mini, ami minden bizonnyal az ősz egyik slágerterméke lehet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle