Connect with us

technokrata

Roaming: Jelentősen csökkentek a díjak

roaming

Kütyük

Roaming: Jelentősen csökkentek a díjak

Az Európai Unió csökkentette a roaming díjakat.

Sokaknak okozott problémát, hogy az Európai Unió területéről nagyon drágán telefonálhattak csak haza, hogy beszéljenek a rég nem látott rokonaikkal.  Július elseje óta viszont csökkennek a Roaming díjak az Unió egész területén, közölte a  Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. Az NMHH közleményében az áll, hogy egy mobiltelefonról indított hívás percenként 91,4 forintba kerül, eddig ugyanezért 106.8 forintot kértek el. Csökkent a fogadott hívások díja is, ezentúl 26,6 forintba kerül, ha egy külföldi ismerősünk felhív minket.

Shopper using smartphone

Ezentúl egy elküldött üzenetért is kevesebbet kell fizetnünk, hiszen július 1-éig 33,2 forint volt, mostantól viszont 30.4 forintba kerül. Az internetező kedvűek is fellélegezhetnek, mivel a legnagyobb csökkentést ők kapták, egy MB adatforgalom után ugyanis az eddigi 259 forint helyett már 171,5 forintot kell fizetni.

Fontos leszögezni, hogy a csökkentések csak az Európai Unió területén lévő kommunikációkra vonatkoznak, egyéb, a tagországokon kívül eső térségekbe való telefonálás továbbra is hatalmas összeget von maga után.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek