Connect with us

technokrata

Megszűnhet minden utazó rémálma

Kütyük

Megszűnhet minden utazó rémálma

Elképezelhető, hogy a jövőben eltörlik a roamingdíjakat.

A gyakran utazó emberek számára nagy problémát jelent a roaming. A külföldről való telefonálás, esetleg internetezés ugyanis a hazai áraknál jóval drágábban mehet csak végbe, így bizony nem ritka, hogy egy-egy nyaralás után több tízezer forintra rúg a telefonszámla.

Neelie Kroesnak,  aki digitális fejlesztésekért felelős alelnök tisztségében tevékenykedik, feltett szándéka, hogy ezt eltörölje, mivel szerinte ez a díj feleslegesen nehezíti a már amúgy is technológiailag hátrányban lévő EU versenyképességét.  A hölgy próbálkozásait több cég is támogatja, mivel számukra problémát jelent a különböző országok eltérő szabályainak való megfelelés.

iStock_000010694613XXXLarge

A készülő reformtervezetbe az évről évre csökkentett díjak eltörlése kerülne, de emellett újabb kötelezettségeket rónának a szolgáltatókra. A jövőben nem engednék, hogy az operátorok bármilyen eszközzel is korlátozzák az olyan népszerű, internetes telefonálásra szakosodott szolgáltatásokat mint a Skype vagy a WhatsApp.

roaming

Az még egyelőre kérdéses, hogy ezek a tervek egyáltalán eljutnak-e a megvalósításig, mivel Kroes mandátuma hamarosan lejár, és bár megpályázta a következő turnust is, közel sem biztos, hogy  sikerül neki a győzelem.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

huawei mate 30 pro
honor
iphone 12

SmartPhone

Ezért várjuk a leginkább az iPhone 12 érkezését

2020. január 24. péntek
2020 legjobban várt okostelefonjai

SmartPhone

Ezek 2020 legjobban várt okostelefonjai

2020. január 23. csütörtök
magicwatch

Dotkom