Connect with us

technokrata

Dobogón a Windows Phone

Smartphones

Kütyük

Dobogón a Windows Phone

Az IDC közzétette a 2013-as év első negyedévére vonatkozó jelentését.

Közzétette az első negyedévre vonatkozó adatait az IDC elemző cég. A vállalat adataiból tisztán látszik, hogy a piacot gyakorlatilag az iOS és az Android uralja, hiszen ők szerezték meg az összes eladás 92.3%-át. A Google rendszere a piac 75%-a fölött uralkodik, közülük is kiemelkedik a Samsung, akinek az androidos készülékek 41,1%-át köszönhetjük. A második helyre az iOS futott be 17,3%-al, ez 5,7%-os csökkenés az előző év azonos időszakához képest.

gsmarena_001-18

Az Android és iOS készülékekből 199,5 millió darabot szállítottak le, ez 59,1%-os növekedés a 2012-es év azonos negyedévéhez képest. A dobogó harmadik fokára a Windows Phone állhatott fel 3,2%-al. Ez a helyezés legfőképp a Nokia érdeme, hiszen a Microsoft rendszerével elkészült telefonok 80%-án megtalálható a finn gyártó logója.

Smartphones

A negyedik helyre a BlackBerry futott be, ők jelentős visszaesés után a piac 2,9%-át szerezték meg. Ötödök helyen 1%-al a Linux tanyázik, ám ez több, külön nem listázott rendszer – Tizen, Mozilla, SailFish és Ubuntu – összeredménye. Meglepő, de még a Symbiant sem vették le a lélegeztetőgépről, hiszen az új készülékek 0,6%-án még megtalálható ez, a valaha piacvezető rendszer.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom