Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dobogón a Windows Phone

Kütyük

Dobogón a Windows Phone

Az IDC közzétette a 2013-as év első negyedévére vonatkozó jelentését.

Közzétette az első negyedévre vonatkozó adatait az IDC elemző cég. A vállalat adataiból tisztán látszik, hogy a piacot gyakorlatilag az iOS és az Android uralja, hiszen ők szerezték meg az összes eladás 92.3%-át. A Google rendszere a piac 75%-a fölött uralkodik, közülük is kiemelkedik a Samsung, akinek az androidos készülékek 41,1%-át köszönhetjük. A második helyre az iOS futott be 17,3%-al, ez 5,7%-os csökkenés az előző év azonos időszakához képest.

gsmarena_001-18

Az Android és iOS készülékekből 199,5 millió darabot szállítottak le, ez 59,1%-os növekedés a 2012-es év azonos negyedévéhez képest. A dobogó harmadik fokára a Windows Phone állhatott fel 3,2%-al. Ez a helyezés legfőképp a Nokia érdeme, hiszen a Microsoft rendszerével elkészült telefonok 80%-án megtalálható a finn gyártó logója.

Smartphones

A negyedik helyre a BlackBerry futott be, ők jelentős visszaesés után a piac 2,9%-át szerezték meg. Ötödök helyen 1%-al a Linux tanyázik, ám ez több, külön nem listázott rendszer – Tizen, Mozilla, SailFish és Ubuntu – összeredménye. Meglepő, de még a Symbiant sem vették le a lélegeztetőgépről, hiszen az új készülékek 0,6%-án még megtalálható ez, a valaha piacvezető rendszer.

 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés